Nova smena u SNS-u

Lokalne vesti - Sreda 04.03.2015 - 10:33

Poverenik SNS u Vranju Slaviša Bulatović potpisao je rešenje za smenu poverenice Foruma žena te stranke u Vranju Nevene Dimitrijević Savić.

Dimitrijević Savić - kazna zbog uspeha? Dimitrijević Savić - kazna zbog uspeha?

Da bi ona bila sklonjena sa te funkcije, potrebno je da rešenje potpiše i drugi poverenik Goran Nikolić, koji tvrdi da ne zna o čemu se radi.

– Nevena Dimitrijević Savić će uskoro biti razrešena dužnosti poverenice Foruma žena SNS u Vranju. Ja sam to rešenje potpisao i ostalo je još svoj potpis da stavi Goran Nikolić.

Mi imamo pravo da imenujemo i razrešavamo, tako da ničija saglasnost tu nije potrebna. Njenu smenu potpisao sam zbog kršenja stranačke discipline – kaže Slaviša Bulatović.

Njegov kolega Goran Nikolić tvrdi da ne zna razloge za smenu Dimitrijević Savić i da će tek razmatrati predlog za njenu smenu.

– Ništa ja nisam potpisivao i o kakvoj smeni je reč? U svakom slučaju, Slaviša Bulatović i ja imamo pravo da postavljamo poverenike po mesnim odborima i savetima i da ih smenjujemo.

U prethodnom periodu smo odradili bar petnaestak promena. Uglavnom je bilo zbog neaktivnosti u stranci.

Što se tiče Nevene, ona još uvek vodi Forum žena, a to da li ću da potpišem ili ne njenu smenu, tek ću da razmotrim.

Bio sam odsutan prethodnih dana, tako da i ne znam koji su razlozi i o čemu se tu radi – kaže Nikolić.

Najbliža saradnica Nevene Savić Dimitrijević, članica Foruma žena Gordana Stanković kaže da je šokirana odlukom povereništva da se Savić Dimitrijević smeni sa funkcije poverenice.

– Ja lično jesam protiv njene smene jer je radila fantastično i postoje rezultati iza nje. Nevena Dimitrijević Savić je solidarna, humana, kreativna i obrazovana žena.

Veoma je energična i tolerantna i u njoj sam videla sebe od pre 15 godina. Zbog toga sam i počela saradnju sa njom.

Ona je vrlo odgovorna, pa me baš zanima šta joj se stavlja na dušu. Posle toliko uspeha i rezultata njenog rada, ja sam na sastanku povereništva tražila obrazloženje za njenu smenu i pomenuta mi je nekakva stranačka nedisciplina.

Ako je ona nešto pogrešila, onda smo i sve mi oko nje pogrešile i treba da snosimo konsekvence i kolektivno da odgovaramo – kaže Stankovićeva.

Ona dodaje da će još jedan sastanak sa poverenicima stranke biti održan 10. marta na kome će se ponovo raspravljati o smeni poverenice Foruma žena.

Inače, Nevena Dimitrijević Savić imenovana je na tu funkciju 11. juna 2014. godine. Ona nije želela ništa da komentariše u vezi smene, samo je rekla da do nje nikakav dokument još uvek nije stigao.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: