NOVA VEĆINA do 25. maja!

Lokalne vesti - Sreda 11.05.2016 - 10:10

Gradska izborna komisija je utvrdila konačne rezultate izbora za odbornike u Skupštini grada Vranja.

Šest stranaka u novom sazivu lokalnog parlamenta; Foto: OK Radio Šest stranaka u novom sazivu lokalnog parlamenta; Foto: OK Radio

Prema saopštenju GIK-a, na osnovu dobijenih i prebrojanih glasova, u budućem sazivu gradskog parlamenta izborna lista Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje imaće 35 odbornika, Socijalistička partija Srbije 15, Jedinstvena Srbija sedam, Demokratska stranka  četiri, SDS tri i “Za Naše Vranje” - Zelena stranka jednog od ukupno 65 odbornika.

Rok za formiranje nove Skupštine je 60 dana, dakle 10. jul kao krajnji rok, s tim što konstitutivna sednica lokalnog paarlamenta mora biti zakazana najkasnije za 15 dana od dana utvrđivanja konačnih rezultata izbora, dakle do 25. maja.

Prema rečima Slobodana Stamenkovića, predsednika Skupštine iz pređašnjeg saziva, po zakonu, rokovi za formiranje nove Skupštine teku od 11. maja, kada bi u Službenom glasniku trebalo da budu objavljeni konačni rezultati izbora.

- U narednih nekoliko dana zakazaću sastanak sa predstavnicima političkih partija koje su prešle cenzus i koje će činiti budući skupštinski sastav.

Na tom sastanku ćemo se dogovoriti o svemu. Videćemo ko će dostaviti spisak parlamentarne većine, i u skladu sa tim porazgovaraćemo o svim ovim procedurama i vremenskom roku za zakazivanje  konstitutivne sednice Skupštine
- kaže Stamenković.

On dodaje da još uvek ne može da kaže precizan datum održavanja sednice.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: