Nova vlast kreči stari Haremluk

Lokalne vesti - Utorak 12.07.2016 - 10:32

Nadležni iz gradske vlasti u Vranju konačno su rešili da nešto preduzmu povodom propadanja zgrade Haremluka, jednog od prepoznatljivih simbola grada, tako što su okrečili dvorišnu ogradu ovog zdanja.

Radovi na ogradi Haremluka FOTO S. Tasić/OK Radio Radovi na ogradi Haremluka FOTO S. Tasić/OK Radio

Kompleks Haremluka, koji je preuzela država nakon što je  „Simpu“ istekao zakup u gazdovanju imovinom, postao je simbol nebrige, mesto za javni toalet i ispisivanje grafita, a od nedavno  su počele i da nestaju metalne rešetke sa dvorišne ograde.

Gradski većnik za turizam i ugostiteljstvo Mića Mladenović najavio je nedavno da će grad uraditi ono što je u njegovoj moći da spasi Haremluk, a za početak će okrečiti dvorišnu ogradu.

Obećanje je ispunjeno, a moleri su već prvim slojevima prekrečili grafite.

- Krečenje smo započeli u ponedeljak, a već danas bi trebalo da bude sanirana i ograda koja je razvaljena.

To je ono što kao lokalna samouprava možemo da uradimo u ovom trenutku, a trajno rešenje za Haremluk moraćemo da tražimo preko državne agencije  za imovinu, Vlade Srbije i Zavoda za zaštitu spomenika kulture
- kaže Mladenović.

Inače, Haremluk i Selamluk, u kome je Narodni muzej, čine jedinstveni kompleks Pašinog konaka, koji datira iz druge polovine 18. veka.

U zgradi Haremluka “Simpo” je imao svoj restoran, a nakon isteka zakupa, gazdovanje ovim objektom preuzela je država, stavivši na njega katanac.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: