Novac za 22 medijska projekta

Lokalne vesti - Četvrtak 20.07.2017 - 12:58

Gradsko Veće Vranja prihvatilo je odluku komisije koja je odlučivala o raspodeli sredstava za finansiranje sadržaja iz oblasti javnog informisanja, za koje je budžetom grada opredeljeno 15 miliona dinara.

Ko je dobio pare znaće s edo kraja radnog dana u GU. Foto: S.Tasić/OK Radio Ko je dobio pare znaće s edo kraja radnog dana u GU. Foto: S.Tasić/OK Radio

Po ovoj odluci grad će finansijski podržati  22 medijska projekta, potvrdila je Zorica Jović, portparol GV.

- Na konkurs je stiglo 47 projekata, dok je stručna komisija razmatrala 46 i odlučila da podrži 11 projekata elektronskih medija, kao i 11 koje će realizovati veb portali i stranice.

Gradsko veće nije imalo mogućnost da utiče na odluke komisije.

Od ukupno planiranog budžeta, za ova 22 projekta odobreno je 14, 5 miliona dinara
- kaže Jovićeva.

Gradsko veće usvojilo je i nacrt  rešenja o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta, uz novčanu nadoknadu za dve parcele.

- Na dnevnom redu je i bio predlog pravilnika o uslovima i kriterijumima za izbor korisnika za dodelu jednokratne novčane pomoći za porodice boraca i ratnih vojnih invalida sa područja Vranja.

Na godišnjem nivou najviše 65 korisnika moći će da dobije po 12. 000 dinara pomoći.

Takođe, sa namenskog računa moći će da se opredele sredstva i za pomoć teško obolelim odraslim osobama, za čije lečenje su iscrpljene sve mogućnosti u Srbiji, pa je potreban odlazak u inostranstvo
  - navodi Jovićeva.

Gradsko Veće je odlučilo da deo prostorija u golavnoj ulici koje je koristila “Apoteka Vranje”, bude preuređen u Infocentar Turističke organizacije.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: