Nove akcije MUP-a za bezbednost

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.07.2016 - 10:42

MUP Srbije u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od 4. do 9. jula 2016. sprovodi preventivnu bezbednosnu akciju „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“.

Ilustracija OK Radio Ilustracija OK Radio

Tokom ove akcije će se obavljati besplatne provere tehničke ispravnosti vozila u cilju blagovremenog otklanjanja nepravilnosti.

Tokom sprovođenja akcije, koja za cilj ima pripremu vozila za bezbedno učešće u saobraćaju i povećanje stepena ispravnosti vozila na putevima, saobraćajna policija obavljaće pojačanu kontrolu, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima, tokom koje će vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju.

Prema navodima iz policije, u slučajevima postojanja sumnje u tehničku neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila policija će vozače upućivati na kontrolni tehnički pregled, uz obavezno prisustvo policijskih službenika na liniji tehničkog pregleda.

UP Srbije saopštio je i da će od 1. jula do 1. novembra 2016. godine sprovoditi akciju legalizacije oružja.

Vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: