NOVE TEZGE na šetalištu

Lokalne vesti - Utorak 05.12.2017 - 13:26

Na gornjem delu šetališta u centru Vranja Turistička organizacija (TO) Vranje postavila je 10 novih tezgi za prodaju novogodišnjih suvenira.

Premijera: 10 novih tezgi na šetalištu FOTO: OK Radio Premijera: 10 novih tezgi na šetalištu FOTO: OK Radio

Namera Grada je bila da sve tezge za novogodišnju prodaju budu tipske, kao i da budu multifunkcionalne i da služe za postavljanje tokom gradskih proslava i manifestacija.

Ipak, ove godine će postavljene tezge biti, najverovatnije, mešovite, jer su na šetalištu postavljene nove, dok će na Trgu Staniše Stošića, zavisno od interesovanja, ostati stare tezge, kaže gradski većnik za turizam, Mića Mladenović.

- Nadam se da će od sledeće godine biti kompletno postavljene samo nove, tipske i jednoobrazne tezge.

Što se tiče prodaje, zaključak Gradskog veća je da je dozvoljena prodaja čestitki, jelki, balona i drugih suvenira, bez tekstilne i robe široke potrošnje.

Zaključak je dostavljen Komunalnoj policiji i inspekcijskim službama koje su zadužene za kontrolu na terenu
– kaže Mladenović.

Nove tezge, nabavljene putem javne nabavke u vrednosti od oko milion dinara, biće korišćene i za potrebe gradskih proslava i manifestacija, kaže direktor TO Vranje, Saša Ivanov.

- Tezge su mobilne, imaju točkiće za transport i gledali smo da ne budu prevelikog gabarita, kako ne bi zauzimali previše mesta na javnim površinama i bile lakše za skladištenje i transport.

One su dakle, montažno – demontažnog tipa, imaju i šrafove za nivelaciju i, ukoliko se dobro pokažu, sledeće godine ćemo nabaviti još
– kaže Ivanov.

Gradsko veće je na poslednjoj sednici donelo odluku o zakupu javne površine na gradskom šetalištu za prodaju novogodišnjih suvenira.

Zakup počinje 5. decembra i biće moguć do 20. decembra, a prema odluci Gradskog veća, cena je ista kao i prošle godine, 170 dinara po kvadratnom metru.

Poslednji dan zakupa biće 31. decembar, što znači da za Božić neće biti ulične prodaje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: