Novi konkurs za stručnu praksu

Lokalne vesti - Sreda 27.08.2014 - 11:43

Gradsko veće donelo je odluku o sprovođenju stručne prakse i nova grupa visokoškolaca trebalo bi da počne sa radom u februaru naredne godine.

Nova šansa za visokoškolce Nova šansa za visokoškolce

Prema rečima gradskog većnika Branimira Stojančića, poslovi admininistrativne prirode trebalo bi da budu završeni do decembra ove, kako bi se rešenja uručila 31. januara sledeće godine, na Dan grada.

Međutim, ono što je čudno u celoj priči je to što će naredne godine biti raspisan konkurs za obavljanje stručne prakse za 2014. godinu, a ovogodišnja isplata visokoškolaca je isplata za 2013. godinu.

Stojančić tu nelogičnost objašnjava time da je u ovoj godini grad zakasnio sa realizacijom stručne prakse, jer se čekao odgovor Nacionalne službe za zapošljavanje o tome da li će oni učestvovati u celom projektu.

– Do decembra treba da završimo poslove na usklađivanju odluke sa zakonom i propisima, da bi rešenja uručili 31. januara. Kandidati će stručnu praksu otpočeti 1. februara.

Želimo simbolično da na Dan grada uručimo rešenja visokoškolcima i to će biti za 2014. godinu.

Kada smo počeli sa stručnom praksom zakasnili smo malo zbog proceduralnih razloga, jer smo čekali odgovor iz NSZ da li će država učestvovati u realizaciji stručne prakse ili ne – kaže Stojančić.

On dodaje da će svi oni koji sada obavljaju stručnu praksu biti isplaćeni do kraja godine. Broj mesta budućih svršenih studenata koji će naredne godine obavljati stručnu praksu nije ograničen.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: