Novi Kulturni centar u Surdulici

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.01.2015 - 13:11

Vranje – U nedelju uveče predata na je upotrebu renovirana zgrada surduličkog Kulturnog centra (SKC).

Renovirana zgrada Kulturnog centra u Surdulici Renovirana zgrada Kulturnog centra u Surdulici

Na zgradi sa oko 1.000 kvadrata dograđen je novi sprat, čime je dobijeno preko 600 kvm prostora za razne kulturne aktivnosti i promenjen kompletan eksterijer SKC.

Radovi na rekonstrukciji koštali su 450.000 evra, a sredstva je obezbedila Evropska unija preko IPA Programa prekogranične saradnje sa bugarskom opštinom Božurište iz predgrađa Sofije.

Rekonstrukcija zgrade trajala je godinu dana, a izvođač radova je GP „Banković“ iz Crne Trave.

Pored domaćih kulturnih stvaralaca, mladih i predstavnika lokalne samouprave, sinoćnoj svečanosti su prisustvovali predstavnici bugarske opštine Božurište.

- Ovo je još jedan u nizu kapitalnih objekata koji će doprineti podizanju standarda i većem kvalitetu života stanovnika opštine Surdulica.

Dogradnjom sprata mi smo u ovom hramu kulture stvaramo uslove da se mladi i drugi koji žele, kulturnim stvaralaštvom bave u novim, znatno kvalitetnijim uslovima – rekao je Novica Tončev, narodni poslanik i predsednik SO Surdulica otvarajući rekonstruisanu zgradu SKC.

Suzana Stanković Aleksić, direktorica SKC kaže da su ovom danu najviše obradovali surdulički glumci, literarni i muzički stvaraoci, slikari, recitatori, članovi folklora i drugi stvaraoci.

- Ovom činu najviše  razloga da se raduju imaju mladi opštine Surdulica, ali i svi drugi stvaraoci koji žele da se kulturom bave na amaterski ili profesionalan način – rekla je  direktorka SKC.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: