Novi NAMET Vlade na lokalne vlasti

Lokalne vesti - Četvrtak 14.01.2016 - 09:29

Uredbom Vlade Srbije određeno je da pojedini putevi u Vranju, o kojima je ranijih godina brinula država, pređu u nadležnost lokalnih samouprava.

Stari put za Banju FOTO S. Tasić Stari put za Banju FOTO S. Tasić

Vranje je na staranje od države dobilo još dva putna pravca ukupne dužine  oko 15 kilometara, kaže Dragan Stojković, direktor Direkcije za razvoj, ukazujući na to da se lokalnim samoupravama sa jedne strane smanjuju prihodi, a sa druge im se povećavaju nadležnosti.

- Ukinuto je održavanje puta 158, pa je nekadašnji stari put za Vranjsku Banju, na delu od Suvog Dola, pa preko Maričke, Pariske Komune, Bulevara AVNOJ-a, Proleterskih brigada, pa do Neradovca prešao u nadležnost lokalne samouprave.

Zatim, ukinuto nam je i održavanje puta za Vranjsku Banju, koji ide od Železničke stanice, što će praktično značiti nekoliko miliona dinara veće troškove za njihovo održavanje, i to na teret budžeta Vranja
- navodi Stojković.

On kaže i da su Grad Vranje i Direkcija uspeli da izdejstvuju da preduzeće “Putevi Srbije” i ove zime održava pomenute puteve, jer za njih nisu  predviđena sredstva u lokalnom budžetu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: