NOVI NAPAD SNS NA RTV: Licemerni ste!

Lokalne vesti - Ponedeljak 12.01.2015 - 11:18

Sada već pravi rat SNS-a u Vranju i RTV Vranje nastavljen je odmah posle praznika nesmanjenom žestinom.

Deo saopštenja SNS-a Vranje Deo saopštenja SNS-a Vranje

U novom saopštenju Saveta za zdravstvo SNS-a Vranje ocenjuje se da je “navodno istraživačko novinarstvo RTV Vranje svedeno na paušalno i neshvatljivo ponižavanje Ministarstva zdravlja i samog Ministra”.

- Serija negativnih priloga RTV Vranje u vezi osnivanja Opšte bolnice Vranje se nastavlja, direktno negirajući odluke Ministarstva, dakle države Srbije.

Neprimerena drskost u izveštavanju  kulminira nezadovoljstvom redakcije datim odgovorom  od strane Državnog sekretara gospodina Vekića, već se insistira i traže odgovori na postavljena pitanja od samog Ministra.

Iako želi da se predstavi kao regionalni Javni servis ovakvim izveštavanjem RTV Vranje diskredituje i ponižava samo novinarstvo kao časnu profesiju - kaže se u saopštenju Saveta za zdravstvo SNS-a.

Naprednjaci su ocenili da, iako finansirana od strane svih građana, RTV Vranje se aktivno  svrstava u “negativnoj,  degutatnoj  SPS propagandi  prilikom osnivanja Opšte bolnice  i gašenja Zdrastvenog centra”.

Na kraju svog saopštenja Savet za zdravstvo ima i nekoliko profesionalnih pouka novinarima “javnog servisa”.

- Istraživačko novinarstvo je upravo da izveštavate da Zdravstveni centar funkcioniše bez Upravnog i Nadzornog odbora već šest meseci.

Propušteni su svi mogući rokovi za dodeljivanje specijalizacija i novo zapošljavanje na osnovu javnog poziva Ministrastva zdravlja.

Nenamenska trošenja, sumnjivi tenderi, neisplaćene plate, porezi i doprinosi neugovorenim radnicima i radnicima na određeno vreme, nerazumna službena putovanja i ručkovi, gubitak bilo kavog smisla za organizaciju zdravstvene službe, rezultat su odlazećeg rukovodstva Zdrastvenog centra - trdi se na kraju saopštenja SNS-a, u kome se ocenjuje da RTV Vranje “samo uznemirava javnost svojim netačnim izveštavanjem”.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: