Novi PAUK - neophodnost!

Lokalne vesti - Utorak 09.05.2017 - 10:26

I pored brojnih poteza gradskih vlasti, situacija sa parkiranjem u Vranju teško se pomera sa mrtve tačke.

Slabašan pauk - mršavi i rezultati FOTO OK Radio Slabašan pauk - mršavi i rezultati FOTO OK Radio

U poslednje vreme, pokušaj da se uvede red u takozvani „mirujući saobraćaj“ u gradskom jezgru je napravljen obeležavanjem novih parking mesta i stavljanje „pauk vozila“ u puni pogon.

Ovi potezi su, međutim, dali polovične rezultate - povećan je prihod od parkiranja, ali se u pogledu poštovanja propisa situacija vrlo malo ili nimalo nije promenila.

Razloge bi mogli delimično da nađemo u činjenici da je specijalno „pauk vozilo“ staro i ograničene nosivosti, ali to nije sve.

- Maksimalna nosivost našeg „pauka“ je samo 1.000 kilograma, tako da smo ograničeni po tom osnovu, ali i takvo vozilo bi trebalo da radi bolje.

U Leskovcu, na primer, kada „pauk“ podigne 200 vozila mesečno, to se smatra slabim rezultatom, dok je u Vranju ta brojka samo sedam do deset vozila
– kaže za OK Radio Marjan Stanković, direktor „Parking servisa“.

Ovo javno preduzeće zbog toga trpi pritisak javnosti i građana, ali su im praktično ruke vezane zbog poštovanja propisa i procedure.

- Po proceduri, bez obzira da li nam građani prijave nepropisno parkirano vozilo, ili ga naši radnici registruju, mi moramo da imamo nalog za njegovo uklanjanje koje treba da izda saobraćajna policija ili komunalna inspekcija.

Bez poštovanja tog postupka, mi ne možemo da radimo, tako da, koliko naloga dobijemo, toliko vozila uklonimo
– objašnjava Stanković.

O ovom evidentnom komunalnom problemu „Parking servis“ je pismeno obavestilo gradonačelnika Slobodana Milenkovića, pa se očekuje i skora reakcija gradskih vlasti.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: