NOVI PROBLEM: Gde su Simpove akcije?!

Lokalne vesti - Petak 05.12.2014 - 00:14

Beogradska berza donela je odluku da privremeno obustavi trgovanje akcijama “Simpa” iz Vranja.

Upravna zgrada Simoa u Vranju Upravna zgrada Simoa u Vranju

Trgovanje je obustavljeno zbog, kako saznaje OK Radio, kršenja procedure koja se tiče uključenja nove emisije akcija.

 

Na osnovu obaveštenja Centralnog registra hartija od vrednosti, utvrđeno je da je emitent “Simpo” 31. oktobra ove godine upisao u Centralni registar hartija od vrednosti novu emisiju akcija u količini od 2.537.790 komada, te da postoji neusaglašenost u podacima u dokumentaciji dostavljenoj Berzi o broju hartija od vrednosti Izdavaoca, dakle 1.059.700 komada, sa podacima o broju hartija od vrednosti koji se vode u Centralnom registru hartija od vrednosti, gde je 3.597.490 komada.

 

Konstatovano je da izdavalac do donošenja ove odluke nije postupio po pozivu Berze da dostavi uredan i potpun zahtev za promenu broja akcija upisanim u Centralnom registru tako da je berza bila prinuđena da u cilju zaštite investitora privremeno obustavi trgovanje do otklanjanja navedenim problema.

 

Nakon uknjižene nove emisije, strukturu vlasništva prvih pet akcionara čine grad Vranje sa 35,25 odsto, Republika Srbija 24,8 odsto, Akcionarski fond 8,5odsto, Nacionalna služba za zapošljavanje 5,52 odsto i PIO fond 4,27odsto.

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: