Novi REŽIM čeka Novu godinu

Lokalne vesti - Subota 24.12.2016 - 16:14

Novi režim saobraćaja u Vranju po kojem se povećava broj jednosmernih ulica i menja režim parkiranja, kasni zbog likvidacije Direkcije za izgradnju, a po najavama nadležnih trebalo bi da stupi na snagu prvog dana nove godine.

gde li je pravac kretanja? FOTO D. Ristić/OK Radio gde li je pravac kretanja? FOTO D. Ristić/OK Radio

Izmene su napravljene na inicijativu Direkcije za izgradnju grada Vranja, kao dosadašnjeg upravljača puteva i ulica u gradu, a elaborat Tehničke regulacije saobraćaja u 11 ulica u gradu je izradila vranjska Tehnička škola.

Po elaboratu, predložene su promene režima saobraćaja i uvođenja zonskog parkiranja u sledećim ulicama: Narodnog Heroja, Kneza Miloša, Zmaj Jovinoj, Ivana Cankara, Dositejevoj, Lenjinovoj, Oca Justina Popovića, Branislava Nušića, Vojvode Stepe, Sime Pogačarevića i Jovana Jankovića Lunge.

Iako je ova odluka trebalo da stupi na snagu nakon usvajanja, njeno odlaganje je uslovljeno likvidacijom Direkcije za izgradnju, kaže za OK Radio doskorašnji gradski većnik za infrastrukturu, a sadašnji direktor „Parking servisa“, Marjan Stanković.

- Trebalo je da Direkcija obeleži ulice i parking mesta i postavi saobraćajne znake i da obavesti javnost bar par nedelja pred promene.

Međutim, kako je Direkcija ušla u proces likvidacije, taj posao sada kasni, ali bi to trebalo da profunkcioniše od nove godine.

Istovremeno i „Parking servis“ zvanično počinje sa radom od 1. januara
– kaže Stanković.

Upravljanje putevima i ulicama je preuzeo vranjski „Vodovod“, pa su i ovi poslovi ušli u njihovu nadležnost.

Direktor „Vodovoda“ Goran Đorđević potvrđuje za OK Radio da se počelo sa pripremama.

- Po odlukama Gradske uprave i Gradskog veća, mi smo od četvrtka krenuli sa pripremama za novi režim saobraćaja.

Zadatak „Vodovoda“ je da pripremi horizonatlnu i vertikalnu signalizaciju u ulicama u kojma se menja režim saobraćaja i parkiranja.

Po nalogu gradonačelnika, mi smo u obavezi da ove odluke sprovedemo u što hitnijem roku.

Rok je 31. decembar, ali ja se nadam da ćemo taj posao završiti i pre nove godine
– kaže Đorđević.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: