NOVI REŽIM SAOBRAĆAJA: Miško, vrti u krug

Lokalne vesti - Utorak 25.10.2016 - 22:50

Gradsko veće grada Vranja je na svojoj poslednjoj sednici u petak usvojilo odluku o izmeni režima saobraćaja u 11 ulica u gradu.

Novi režim saobraćaja podrazumeva 11 ulica FOTO D. Ristić/OK Radio Novi režim saobraćaja podrazumeva 11 ulica FOTO D. Ristić/OK Radio

Na inicijativu Direkcije za izgradnju grada Vranja, kao upravljača puteva i ulica u gradu, elaborat Tehničke regulacije saobraćaja u 11 ulica u gradu je izradila vranjska Tehnička škola.

Po elaboratu, predložene su promene režima saobraćaja i uvođenja zonskog parkiranja u sledećim ulicama: Narodnog Heroja, Kneza Miloša, Zmaj Jovinoj, Ivana Cankara, Dositejevoj, Lenjinovoj, Oca Justina Popovića, Branislava Nušića, Vojvode Stepe, Sime Pogačarevića i Jovana Jankovića Lunge.

U ulici Narodnog heroja uvodi se jednosmerno kretanja vozila od raskrsnice sa ulicom Vojvode Stepe do raskrsnice sa Trgom Republike i Partizanskom ulicom i to u smeru ka zgradi Načelstva.

Ulica Kneza Miloša biće jednosmerna od raskrsnice sa ulicom Vojvode Stepe do rasksnice sa krakom iste ulice iznad parkinga i to u smeru ka raskrsnici sa ulicom Vojvode Stepe.

U Zmaj Jovinoj se uvodi jednosmerno kretanja vozila od raskrsnice sa ulicom Vojvode Stepe do rasksnice sa ulicom Ivana Cankara i to u smeru ka raskrsnici sa ulicom Ivana Cankara.

U ostalom delu ulice Zmaj Jove za sada će biti privremeno ostavljen dvosmerni režim saobraćaja sve do završetka asfaltiranja trotoara na potezu od raskrsnice sa ulicom Ivana Cankara do ulaza u park, gde je trenutno zemljani deo u širini od oko dva metra, i to sa desne strane gledano od raskrsnice sa ulicom Ivana Cankara.

Nakon asfaltiranja ovog dela, ulica može biti dvosmerna, sa tom naznakom da se na ovom delu trotoara dozvoli podužno parkiranje vozila, a da pešaci imaju prostor za kretanje koji će biti asfaltiran.

Ulica Ivana Cankara ostaje u režimu jednosmernog saobraćaja u smeru ka kružnom toku.

Na delu Lenjinove ulice, iza zgrada ka novoj Pošti, uvešće se jednosmerni režim saobraćaja i to tako da vozila mogu ući na raskrsnicu bliže bolnici, a da se sa tog prostora izlazi na početak zgrade „Lepa Brena“, nasuprot banke „Intesa“.
 
Na tom delu ulice u dužini od oko 50 metara, na kraku ka Pošti ostaće dvosmerni saobraćaj.

U ulici Branislava Nušića uvodi se jednosmerno kretanje vozila i to od raskrsnice sa glavnom ulicom do mesta gde je zabranjeno kretanje, kod restorana „Ponte Bjanko“, na oko 100 metara dužine.

U ostalom delu ulice Branislava Nušića, zbog toga što se radi o “slepoj” ulici, ostaće dvosmerni režim saobraćaja.

Ulica Oca Justina Popovića biće jednosmerna i to od raskrsnice sa ulicom Kralja Stefana Prvovenčanog do raskrsnice sa ulicom Jovana Jankovića Lunge i to u smeru ka raskrsnici sa ulicom Jovana Jankovića Lunge.

I ulica Dositejeva ostaje dvosmerna zbog toga što se radi o „slepoj“ ulici.

U ulicama Vojvode Stepe, Sime Pogačarevića i Jovana Jankovića Lunge ostaje sadašnji režim saobraćaja, i u njima će se izvršiti obeležavanje parking mesta na trotoaru u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

Ovim elaboratom predviđeno je i regulisanje parking mesta u centralnim gradskim ulicama.

U ulici Narodnog Heroja parkiranje će biti dozvoljeno samo na jednoj strani ulice, a koja će to strana biti, zavisiće od raspoloživih broja mesta.

Parkiranje u ulici Kneza Miloša biće dozvoljeno na desnoj strani ulice, gledano iz pravca ulice Partizanske prema ulici Zmaj Jovinoj.

Parkiranje na trotoaru sa leve strane biće u režimu kao i do sada.

U Zmaj Jovinoj se uvodi parkiranje vozila na levoj strani ulice, od raskrsnice sa ulicom Kneza Miloša do raskrsnice sa ulicom Ivana Cankara.

U ovoj ulici, nakon asfaltiranja trotoara i uspostavljanja dvosmernog kretanja vozila, dozvoliće se podužno parkiranje na trotoaru u delu od ulaza u park do raskrsnice sa ulicom Ivana Cankara.

Parkiranje u ulici Ivana Cankara biće dozvoljeno na desnoj strani ulice, gledano iz pravca ulice Zmaj Jovine prema Partizanskoj.

Parkiranje će biti dozvoljeno i na trotoaru na levoj strani, gledano iz pravca ulice Zmaj Jovine prema Partizanskoj.

Parkiranje u Lenjinovoj ulici biće dozvoljeno i na trotoaru na levoj strani, gledano iz pravca glavne ulice prema bolnici, dok na desnoj strani, parkiranje na trotoaru ostaje u istom režimu kao i do sada.

U ulici Branislava Nušića vozači će moći da parkiraju na desnoj strani ulice, gledano iz pravca glavne ulice do mesta gde se ulica zatvara.

U drugom delu, ka ulici Jovana Jankovića Lunge, parkiranje će biti moguće i na drugoj strani ulice.

U ulici Oca Justina Popovića parkiranje će biti moguće samo na levoj strani ulice, gledano iz pravca Kralja Stefana Prvovenčanog.

U Dositejevoj ulici parkiranje će biti regulisano samo na jednoj strani, a ona će biti izabrana u zavisnosti od raspoloživih broja mesta.

U ulici Sime Pogačarevića parkiranje će biti dozvoljeno na oba trotoara, od kružnog toka do raskrsnice sa ulicom Jovana Hadživasiljevića.

U ulici Jovana Jankovića Lunge parkiranje će biti regulisano na trotoaru na desnoj strani, od raskrsnice sa Baba Zlatinom do raskrsnice sa ulicom Moše Pijade.

Odluku Gradskog veća o novom režimu saobraćaja u ovih 11 ulica bi trebalo da potvrdi i Skupština grada, nakon čega bi izmene trebalo da stupe na snagu.

Prema rečima gradskog većnika za infrastrukturu Marjana Stankovića, novi režim će se primenjivati šest meseci, kako bi se videlo da li će promene doneti rasterećenje saobraćaja u gradu.
 

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: