Novi uspeh vranjskih gimnazijalaca

Lokalne vesti - Subota 16.04.2016 - 10:24

Učenici treće i četvrte godine gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja, Martin Mitrović i Đorđe Đelić, plasirali su se na državno takmičenje iz programiranja.

Vranjska Gimnazija, rasadnik FOTO: OK Radio Vranjska Gimnazija, rasadnik FOTO: OK Radio

Mitrović je, prema rečima direktorke Suzane Mišić, u izuzetno jakoj konkurenciji, takmičeći se i sa učenicima specijalizovanih matematičkih gimnazija, osvojio treću nagradu.

- Plasman na državno takmičenje u informatičkoj pismenosti „Dabar“, koje se održava u više od 20 zemalja širom sveta, ostvarilo je petoro učenika naše škole.

Dvoje njih, Dragica Stojiljković, učenica treće godine i Nebojša Majkić, učenik drugog razreda, osvojili su srebrna odličja
- kaže Mišićeva.

Inače, u toku je i takmičenje za „ IT projekat godine“ pod pokroviteljstvom Metropolitan Univerziteta, na kom će se vranjski gimnazijalci Perica Stojković i Milan Nikolić sa četvrte godine informatičkog smera, predstaviti svojim projektom  „Multifunkcijski robot u službi edukacije“.

U gimnaziji „Bora Stanković“ se nadaju uspehu svojih učenika i na ovom takmičenju.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: