Novi zamah radikala

Lokalne vesti - Sreda 08.04.2015 - 12:06

Vranje - OO SRS za Pčinjski okrug optužio je aktuelnu republičku vlast i ministra prosvete Srđana Verbića za prećutno odobravanje korupcije koja se ovih dana dešava u osnovnim školama.

LLideri Okružnog odbora SRS-a foto T. Stamenković LLideri Okružnog odbora SRS-a foto T. Stamenković

Radikali su se osvrnuli i na kako ocenjuju katastrofalno stanje u vranjskom zdravstvu zbog čega najviše ispaštaju pacijenti.

Oni su obelodanili da je po povratku lidera Vojislava Šešelja u Srbiju došlo do novih učlanjenja na lokalu i da su radikalima pristupili ljudi iz svih stranaka, među njima ima i bivših naprednjaka.

Goran Čvorović, predsednik OO SRS-a kaže da je ministar Srđan Verbić svojom nesposobnošću omogućio pljačkanje roditelja osnovaca,  jer im 79 izdavača nudi na osnovu sumnjivih dogovora  sa direktorima škola udžbenike od prvog do četvrtog razreda po ceni od pet do 8.000 dinara, odnosno od 10.000 do 16.000 dinara.

- Svaka nova Vlada hvali se postignutim rezultatima, dok se aktuelna Vlada Aleksandra Vučića  hvali obećanjima, narod je sit laži, prevara i praznih obećanja. Nadamo se da će na narednim izborima narod to kazniti – kazao je Čvorović.  

Radikali su upozorili na kako ocenjuju nikad goru ekonomsku situaciju u zemlji.

Slavko Živković, predsednik  Saveta za zdravstvo kazao je da aktuelna Vlada tri godine govori kako rastu standard i kupovna moć a u stvari najbolji pokazatelj  za to je što i Kinezi odlaze odavde, jer  je i njihova roba postala preskupa.

- Plasiraju se notorne laži da se srpska vlada ne zadužuje, a prema podacima informativne službe SRS zaduženje naše zemlje je 24 milijarde evra, od toga je 10 milijardi zaduženje aktuelne Vlade.

Ova Vlada je meni lično od januara prošle do marta ove godine uzela 1.650 evra na ime smanjenja plate – kazao je Živković.

Po rečima Živkovića stanje u vranjskom zdravstvu zadnjih meseci  je toliko loše da kako je kazao on ne pamtim gore dane.

- U Bolnici nema infuzionih rastvora u jednom momentu nismo imali dovoljno špriceva, na minimalnim smo zalihama najosnovnijih lekova, a da ne govorim o protezama i ostalom materijalu koji se koristi na Ortopediji – kaže Živković.  

Nedavno razrešenje Petra Mitića sa funkcije predsednika gradskog odbora je unutarstranačka stvar, a pitanje njegovog naslednika je otvoreno i rešavaće se u nekom narednom periodu, što ne utiče na funkcionisanje OO SRS Pčinjskog okruga, tvrde radikali.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: