NOVINA: Trening centar kao biznis šansa

Lokalne vesti - Subota 24.12.2016 - 11:51

U petak je u Vranju održana prezentacija trening centra za obuku radnika, prvog na jugu Srbije, koju su organizovali kompanija “Top Sofa” i Regionalna agencija za ekonomski razvoj i preduzetništvo “VEEDA”.

Na otvaranju škole novih radnika FOTO vranje.org.rs Na otvaranju škole novih radnika FOTO vranje.org.rs

Trening centar bi trebalo da bude klica programa dualnog obrazovanja na ovom prostoru, kao neophodnog uslova za zapošljavanje radne snage u skladu sa potrebama investitora.

Prisutne zvanice pozdravio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, ističući značaj ovakvog jednog centra, koji će mladim ljudima omogućiti da steknu znanje i veštine za rad u fabrici “Top Sofa”.

- Izuzetno mi je drago što će zaživeti trening centar jer to znači smanjenje broja nezaposlenih lica.

Spremni smo da svim investitorima, kako domaćim, tako i inostranim pružimo punu podršku, i to činimo sprovođenjem brojnih podsticajnih mera
- rekao je gradonačelnik Milenković.

Maja Janjević Siviera iz menadžmenta “Top Sofe” je prisutne podsetila da ova firma posluje od 2010. godine u Vranju.

- U našoj fabrici je trenutno uposleno 120 radnika, a motiv za otvaranje trening centra je stvaranje kvalifikovane radne snage, koja može da ispuni standarde tržišta.

Postoji tradicija na jugu Srbije u drvnoj industriji, ali je ta radna snaga pri kraju svog radnog veka
– istakla je Janjević Siviera.

Vođa projekta “Razvoj privatnog sektora na jugu Srbije” koji uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju realizuje agencija “VEEDA” se zahvalio predstavnicima lokalne samouprave na interesovanju i podršci projektu.

- Imamo intenzivne planove za saradnju sa Gradom i mogu da obećam da čemo sa još nekoliko manjih kompanija podržati obuku za ukupno 450 mladih radnika - najavio je Kostić.

O svojim iskustvima i saradnji sa agencijom “VEEDA” i tamošnjem trening centru govorio je i Vladan Đorđević, direktor kompanije “Matis” iz Ivanjice, kao i direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija Svetlana Trajković, koja će se takođe uključiti u rad vranjskog trening centra.  
 
Firma “Top Sofa” je deo italijanske kompanije “Ditre Italia”, koja bi u bliskoj budućnosti trebalo da postane prvi korisnik Slobodne zone Vranje.

Radovi na fabričkoj zgradi su pri kraju i njeno otvaranje bi trebalo očekivati tokom januara naredne godine.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: