Novo PREKORAČENJE: Koridor na JUGU još nije završen

Lokalne vesti - Sreda 01.11.2017 - 12:57

Vranje – Deonica Koridora 10 Srpska kuća – Levosoje na Koridoru 10 nije završena ni u produženom roku koji je istekao poslednjeg dana oktobra.

Radovi će se nastaviti i naredne godine FOTO: D. Ristić/OK Radio Radovi će se nastaviti i naredne godine FOTO: D. Ristić/OK Radio

Prvobitni plan je bio da ovaj deo Koridora 10 bude pušten u saobraćaj do kraja prošle godine, ali je taj rok pomeren za 10 meseci, zbog, kako je tada objašnjeno, kiše, snega i projekata koji su morali da budu dorađeni.

Međutim, iako je država uspunila sve obaveze prema izvođačima, radovi još uvek nisu privedeni kraju.

Nisu pomogle ni iznenadne posete ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović ovom gradilištu, tokom kojih je ona kritikovala neimare i pozivala ih da ubrzaju tempo.

- Radovi moraju biti intenzivirani a izvođač mora da poveća broj radnika i opreme kako bi radovi bili gotovi u novembru - poručila je ministarka tokom posete krajem jula i najavila razgovore “iza zatvorenih vrata” sa angažovanim preduzećima i predstavnicim lokalne samouprave.

Očigledno da to nije dalo očekivane rezultete, tako da će se, po svemu sudeći, radovi nastaviti i naredne godine.

U "Putevima Srbije” očekuju da će jedan deo ove deonice ukupne dužine  nešto više od osam kilometara, biti puštena u saobraćaj do kraja ove, dok bi ostatak trebalo da bude asfaltiran tokom naredne godine.

Radovi na ovom delu Koridora 10 počeli su još u avgustu 2015. godine, a jedino na ovoj deonici su angažovani domaći izvođači, konzorcijum koji čine preduzeća “MBA - Miljković” i “Srbija autoput” iz Beograda, dok je podizvođač novosadska Centralna putna laboratorija.

Deonica Srpska kuća – Levosoje se finansira iz budžeta Srbije, a ugovorena cena radova sa PDV-om je nešto preko četiri milijarde dinara, uz dodatnih 372,5 miliona za regulaciju Južne Morave i njenih pritoka.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: