NOVOTARIJA: GG URS

Lokalne vesti - Utorak 24.03.2015 - 12:46

U Vranju je formirano novo udruženje „Probudimo Vranje“ na čijem je čelu doktor Uroš Trajković, nekadašnji lider lokalnog URS-a.

Uros Trajkovic formirao udruzenje gradjana Uros Trajkovic formirao udruzenje gradjana

Iz udruženja najavljuju da će se zalagati za sveukupni razvoj grada, stavljajući Vranje i njegove stanovnike na prvo mesto.

Ciljevi udruženja su lokalni ekonomski razvoj, modernizacija lokalne administracije unapređenje obrazovanja, kulture zdravstvene i socijalne zaštite.

 Trajković kaže da je suština da se ljudi koji su bili okupljeni u URS-a zadrže na okupu promovišući ideje za lokalni ekonomski razvoj.

- Okupili smo se, jer mislimo da ima svrhe, ima prostora za jedno  lokalno udruženje koje neće sad zavisiti od neke centrale, a sa idejama koje mogu stvarno da doprinesu razvoju ovog grada – kaže Trajković navodeći da je najglavnija infrastruktura URS-a sačuvana upravo formiranjem udruženja.

Ivan Stojković član UO udruženja „Probudimo Vranje“ kaže da je udruženje osnovalo desetak članova.

- Među njima nisu samo bivši članovi URS-a već imamo ljude koji prethodno nisu bili politički angažovani kao i ljude koji su pripadali i drugim političkim opcijama.  

Decembra  prošle godine je bila osnivačka skupština udruženja , a registracija u APR-u završena je pre tri nedelje.
 
Nakon otvaranja kancelarije zvanično smo počeli da radimpo prošlog ponedeljka – kaže Stojković.  

Prema Stojkovićevim rečima udruženje ima svoju odborničku grupu u Skupštini grada  o čemu je obavešten i predsednik parlamenta.
Odbornička grupa  će biti na prvoj narednoj sednici Skupštine i zvanično proglašena.

Jedno od prvih delovanja udruženja tiče se realizacije projekta stručne prakse.

Odbornička grupa „Probudimo Vranje“ podržaće projekt stručne prakse ukoliko jasno budu definisani kriterijumi konkursa i ukoliko stranačka pripadnost ne bude jedan od njih.

Iz udruženja navode da je prvo pitanje za gradsku vlast hoće li uopšte biti stručne prakse  zašto je do sada nema i u čemu je problem, jer to interesuje mlade ljude ovog grada.   
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: