NS: Mobilizacija sada!

Lokalne vesti - Nedelja 19.10.2014 - 11:16

Narodni poslanik i potpredsednik Nove stranke Vladimir Pavićević posetio je u subotu Vranje, koje će mu, sudeći po njegovim prvim utiscima, ostati u sećanju po iskopanim ulicama i neredu.

Pamtiće Vranje po haosu Pamtiće Vranje po haosu

Kako je rekao, u Vranju očigledno ne postoji plan, niti sinhronizacija u radu određenih službi, te je s toga Vranje usmereno ka opštem haosu. Pavićević je u razgovoru sa građanima predočio sedam principa nove politike koju zastupa stranka Zorana Živkovića.

– Nova stranka poziva građane i sve političke aktere da nam se pridruže  u borbi protiv režima Aleksandra Vučića koji je našu državu i društvo unazadio i uveo u opštu krizu i propadanje. Za dve godine pod Vučićem, Srbija je postala i gola i bosa – rekao je Pavićević.

On je istakao da je potrebno pod hitno organizovati  mobilizaciju, kako bi Srbija postala zemlja koju će svi poštovati i koja će poštovati svoje građane.

– Prvi princip naše politke je etika odgovornosti. Politika mora da se meri rezultatima, a ne praznim pričama kao što je to slučaj sada.
 

Oporavak privrede i sređivanje države je naš drugi princip. Definitivno moramo stvoriti uslove da se pošteno živi od poštenog rada. Bez vladavine prava i slobodnog tržišta nema socijalne pravde i to je treći deo naše nove politike.

Četvrti princip koji zastupamo tiče se borbe protiv plagijata i laži svake vrste. Smatramo da čestitost mora postati merilo uspeha u našem društvu – kaže Pavićević.

Kao peti princip, Nova stranka navodi obavezu policije da štiti građane.

Prema rečima narodnog poslanika Pavićevića, „ministar unutrašnjih poslova ne sme da bude neko za koga postoji ozbiljna sumnja da je plagirao doktorsku disertaciju, već častan čovek od koga će kriminal i mafija da strepe“.

– Kultura umesto brutalizacije društva je naš šesti princip. Neophodno je da promovišemo novu politiku u kulturi i obrazovanju za koje treba izdvajati značajno više sredstava za neophodne reforme, primereno evropskim standardima. I poslednji, sedmi princip nove politike Nove stranke je „zapad umesto kuće sa dvoja vrata“.
 

Dominantni cilj naše spoljne politike treba da bude punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji i to treba jednom jasno da se kaže. Evropski sistem vrednosti u Srbiji je potreban i to odmah – rekao je na kraju Pavićević.

On je nakon razgovora sa građanima Vranja u centru grada održao sastanak sa članovima Nove stranke, sa kojima je dogovorio dalje postupke u procesu formiranja Gradskog odbora.

Vranjanci sa kojima je narodni poslanik i potpredsednik Nove stranke pričao, uglavnom su iznosili komunalne probleme, poput raskopanih ulica, nepostojanje vodovodne i kanalizacione mreže, ali i probleme vezane za tešku finansijsku situaciju u kojoj se mnogi građani Srbije nalaze.

 

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: