NSZ: Stručna praksa po meri privrede

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.10.2015 - 07:18

Stručna praksa nije samo akcija Grada Vranja, nego sopstvenu stručnu praksu ima i država, preko svoje Nacionalne službe zapošljavanja.

NSZ ima sopstvenu stručnu praksu FOTO OK Radio NSZ ima sopstvenu stručnu praksu FOTO OK Radio

Vranjska  filijala NSZ-a je na poslove stručne prakse do sada angažovala 146 lica kod 78 poslodavaca, i to isključivo u privredi i privatnom sektoru.

Akcija NSZ-a trajaće do kraja godine ili dok se ne potroše sredstva opredeljena za te namene.

Kako kaže direktor filijale NSZ u Vranju Darko Janković, čitav posao se radi u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja, a za praksu je konkurisalo ukupno 223 nezaposlena i 111 poslodavaca.

Najveći broj nijh radi kod poslodavaca koji se bave proizvodnom delatnošću: u  “Alfi”je 31 lice, B.A.T.-u 10, Knaufu šest, Megalu devet…

Veliko je interesovanje, kažu u NSZ, advokatskih kancelarija preko kojih je do sada angažovano 17 diplomarinih pravnika sa evidencije. Tu su i knjigovodstvene agencije, apoteke, lekarske ordinacije…

- NSZ redovno uplaćuje mesečne naknade angažovanim licima, sa srednjom stručnom spremom 10.000 dinara, sa višom 12.000 i sa visokom 14.000.


Za sva lica se vrši uplata doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Najveća prednost ovakvog sprovođenja stručne prakse  jeste mogućnost da se nakon prakse dobije posao, i do sada je tako zapošljeno njih četvoro - kaže direktor Janković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: