O problemima DECE SA INVALIDITETOM

Lokalne vesti - Četvrtak 30.11.2017 - 09:06

U četvrtak, sa početkom u 19 sati u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju biće održana tribina pod nazivom „Problemi dece sa smetnjama u razvoju: da li je obrazovanje dostupno svakome?“

Da li je obrazovanje dostupno svakome? FOTO: Promo Da li je obrazovanje dostupno svakome? FOTO: Promo

Ovom tribinom biće obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, ustanovljen 3. decembra 1992. godine od strane Generalne skupštine UN.

Taj dan je povod da se skrene pažnja na probleme s kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, a to su pre svega siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i isključenost iz društva.

Cilj ovogodišnje tribine je da se javnost informiše sa kakvim se problemima susreću deca sa invaliditetom tokom redovnog školovanja i da se pronađu moguća rešenja.

Na tribini će učestvovati Vesna Stanković, psiholog, iz lokalnog inkluzivnog centra „Pozitiv“ Vranje, Srđan Veselinović, profesor, predstavnik udruženja „Sreća“ iz Novog Sada, Tanja Anđelković, predstavnica udruženja roditelja dece sa invaliditetom „Roditeljstvo plus“ iz Vranja, Danijela Savić iz udruženja „Govori glasno“ iz Vranja i Marko Zlatanović, mladić koji je uprkos svom invaliditetu sa uspehom završio studije ekonomije i sada radi u Gradskoj upravi Vranje.

Ogranizator je Aktiv žena GrO Jedinstvene Srbije Vranje koji, među svojim najvažnijim zadacima, izdvaja brigu o položaju osoba sa invaliditetom, kao i podršku inicijativi za izmene Zakona u pogledu izjednačavanja statusa roditelj-negovatelj.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: