OBEĆANJA: Više para za jug

Lokalne vesti - Nedelja 06.09.2015 - 09:32

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, izjavila je nakon posete „Roštiljadi“ da će to ministarstvo posebno pomagati poljoprivrednicima u nerazvijenim opštinama na jugu Srbije.

Ministarka obišla Medveđu, pa Ministarka obišla Medveđu, pa "Roštiljadu" FOTO: Promo

- Mi intezivno radimo na pripremi projekata. To radimo sa poljoprivrednim fakultetima i naučnim institutima. Oni su dobili zadatak da pripreme konkretne projekte za stočare, za buduće farmere i za voćare.

Proizvođači će dobiti kompletan projekat od ministarstva koji će im biti dovoljan da konkurišu za sredstva kod banaka ili za sredstva predpristupnih fondova i oni će biti gotovi do kraja godine - naglasila je ministarka Snežana Bogosavljević Bošković.

Ona je ponovila da će ministarstvo posebno pomagati opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, jer su to za Vladu Srbije posebno važna područja.
 
- Mi ćemo učiniti sve da pomognemo, ali je potrebno da to isto hoće i žele poljoprivrednici, pogotovu što sam videla da na tom području ima dosta mladih. Takođe, veliki zadatak je i na lokalnim samoupravama kao i poljoprivrednim službama.

Ako svi zajedno budemo osmislili dobre programe, sigurna sam da za te programe neće nedostajati sredstva - kazala je ministarka poljoprivrede.
 

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: