Obeležen Dan planete

Lokalne vesti - Četvrtak 17.04.2014 - 12:53

Dan planete zemlje 22. april biće obeležen i u Vranju celodnevnim aktivnostima u organizaciji Centra za talente uz podršku Grada Vranja.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Najpre će biti organizovano Eko-druženje sa školarcima, polaznicima „Kreative- edukative“.  

Oni će moći da pogledaju  film „Šumska priča o drvetu“  posle čega će polaznici Centra i „Edukative“ razmenjivati iskustva o bavljenju ekologijom.

Istog dana u centru grada u pešačkoj zoni  biće organizova akcija podele flajera i anketiranje građana.

 - Oni će u anonimnoj anketi odgovarati na pitanja da li bi volontirali u sakupljanju smeća,  koji su problemi i kakvo je stanje životne sredine, koliko se trudite da ne zagađujete životnu sredinu  i koji je najveći ekološki problem u Vranju – kaže Tatjana Stošić stručni saradnik za odnose sa javnošću u Centru.  

Magistar biologije Snežana Milošević održaće u Američkom kutku vranjske Biblioteke predavanje na temu „Biomonitoring kvaliteta vazduha u Pčinjskom okrugu“.

Stošićeva  kaže da je obeležavanje Dana planete zemlje značajno zato što je to „zalog“ za budućnost o, zato što je zemlja jedna i zato što treba da brinemo o njoj, a ne da budemo nemarni.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: