Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Lokalne vesti - Nedelja 10.05.2015 - 08:47

U okviru obeležavanja 70 godina pobede nad fašizmom, gradonačelnik Vranja Zoran Antić sa saradnicima položio je cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja ispred Učiteljskog fakulteta.

Antić je naglasio herojstvo prošlih genercija foto vranje.org.rs Antić je naglasio herojstvo prošlih genercija foto vranje.org.rs

Govoreći o značajnom datumu, gradonačelnik Antić je rekao da je Drugi svetski rat najveća tragedija koja je ikada zadesila čovečanstvo. On je dodao da je apokalipsa neviđenih razmera izazvana najmračnijom ideologijom, nacizmom, odnela preko 50 miliona života.

- Na današnji dan ne smemo zaboraviti  brojna stratišta kao što su Jasenovac, Gradiška, Glina, Staro Sajmište, Kragujevac, Kraljevo, Bojnik...

Dužni smo da pravednicima i mučenicima koji su gologlavi i bosi otišli u borbu za slobodu odamo posebnu posebnu poštu i priznanje - rekao je u svom govoru Antić.

Pored delegacije Grada Vranja, vence i cveće položili su predstavnici gradske opštine Vranjska Banja, Vojske Srbije, Policijske uprave, SUBNOR-a, Udruženja potomaka ratnika, predstavnici javnih ustanova i političkih stranaka, kao i učenici vranjskih škola.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: