Obeležen Dan primirja

Lokalne vesti - Sreda 11.11.2015 - 13:05

Polaganjem venaca na spomenik žrtvama bugarskog okupatora 1915 – 1918 i odavanjem pošte, u Vranju je u sredu obeležen Dan primirja u Velikom ratu.

79. godišnjica završetka 1. Svetskog rata FOTO D. Ristić 79. godišnjica završetka 1. Svetskog rata FOTO D. Ristić

Vence su položili rukovodstvo grada, predstavnici Ministrastva odbrane i MUP-a, SUBNOR-a, BIA-e, Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije, delegacije SPS-a, DS-a, SNS-a i Hemijsko-tehnološke škole, a na svečanosti je govorio predsednik Skupštine grada Slobodan Stamenković.

Istakavši ogromne žrtve koje je podnela Srbija u Velikom ratu, Stamenković je rekao da su statistike surove, a brojke grme jače od topova.

- U 1. svetskom ratu po prvi put su upotrebljena mnoga smrtonosna oružja i oruđa, ali centralno mesto je imao čovek. Mali, obični čovek koji se borio za slobodu svoje zemlje -  istakao je Stamenković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: