Obeležena godišnjica NATO bombardovanja (FOTO)

Lokalne vesti - Utorak 24.03.2015 - 13:08

U Vranju je u utorak obeležena 16. godišnjica od početka vazdušnih napada NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

polaganje venaca na spomenik zrtvama NATO bombardovanja u Vranju polaganje venaca na spomenik zrtvama NATO bombardovanja u Vranju

Na Spomenik poginulima u oružanim akcijama i NATO agresiji od 1990. godine do 2003.godine ispred Galerije Narodnog muzeja nakon minuta ćutanja vence su položile delegacije porodica poginulih, grada Vranja, gradske opštine Vranjska Banja, PU, narodni poslanik Dragan Nikolić, predstavnici SUBNOR-a , Udruženja potomaka, Gradskog odbora SPS-a, DS, SRS, Zdravstvenog centra i škola.

Komemorativni skup povodom obeležavanja godišnjice počeo je  himnom ,,Bože pravde".
 
Predsednik Skupštine grada Slobodan Stamenković  kazao je da je ovo dan sećanja i dan dubokog poštovanja za sve one koji su nevino stradali.

-  Najveća je istina da je svaka naša žrtva nevino stradala i zbog toga imamo neprestanu moralnu odgovornost da njihove likove pamtimo i prenosimo na mlađe naraštaje.

Učili smo iz najtežih lekcija, ali nadu nismo izgubili, nadu da se više nikada ništa slično ne ponovi – kazao je  Stamenković.

Napadi su trajali 11 nedelja i u njima je, prema procenama iz različitih izvora, poginulo između 1.200 i 4.000 ljudi.

 

    
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: