Obezbeđeno grejanje?

Lokalne vesti - Petak 03.10.2014 - 09:35

Preduzeće „Novi dom“ u Vranju spremno je za grejnu sezonu koja će početi 15. oktobra.

Hoće li ove zime radijatori biti topli? Hoće li ove zime radijatori biti topli?

Prema rečima direktora tog preduzeća Nebojše Radulovića, na sastanku u Ministarstvu energetike dogovoren je niz mera kojima će biti obezbeđeni energenti do kraja grejne sezone.

– Problem je bio u šest gradova u Srbiji, ali samo zato što je reč o toplanama koje koriste samo mazut.

Imali smo sastanak sa ministrom energetike i dogovorili niz mera koje ćemo preduzeti kako bi potrošači imali grejanje do kraja sezone.

Dakle, očekujemo da neće biti nikakvih problema ove zime, tako da građani ne treba da brinu – kaže Radulović.

On dodaje da će i Grad biti uključen i nabavku mazuta i da je za narednu nedelju zakazano probno grejanje stanova i poslovnih prostorija.

U saopštenju Ministarstva energetike stoji da će gradovi i opštine dodatno podržati svoje toplane i obezbediti neophodne količine energenata koje garantuju siguran početak grejne sezone i stabilno snabdevanje za prvih nekoliko meseci.

Ministarstvo će, kako se navodi, u saradnji sa gradovima i opštinama pratiti stanje i biće preduzet niz mera da se situacija drži pod kontrolom.

- Toplane su obavezne da plaćaju energente, a Ministarstvo rudarstva i energetike podseća sve građane i potrošače na obavezu da plaćaju grejanje – stoji između ostalog u saopštenju.

 

Inače, „Novi dom“ u ovom trenutku raspolaže sa 200 tona mazuta, što je dovoljno za prvih nekoliko meseci od početka grejne sezone, koja počinje 15. oktobra i traje do 15. aprila.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: