Obradović POČASNI GRAĐANIN Šapca

Lokalne vesti - Četvrtak 14.04.2016 - 01:54

Vranje - Vukašin Obradović, vlasnik noviina „Vranjskih“ i predsednik NUNS-a dobitnik je Aprilske nagrade grada Šapca u kategoriji Razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda.

Obradović FOTO: mc.rs  Obradović FOTO: mc.rs

Obradoviću se dodeljuje i zvanje Počasni građanin Šapca, a njegov izbor obrazložen je činjenicom da promoviše pozitivne vrednosti, najviše etičke standarde, profesionalni pristup radu i stalno angažovanje u razvoju demokratskih vrednosti i poštovanju ljudskih prava i sloboda.

Inače, Obradović je dobitnik više nacionalnih nagrada, od kojih se izdvajaju „Dušan Bogavac“ za novinarsku etiku i hrabrost 2003. , „Stanislav Marinković“ za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu 2005., „Jug Grizej“ 2007. za najveće dostignuće u istraživačkom novinarstvu i OSCE Mission of Serbia Person of the Year Award in the area of independent reporting iz 2009. godine.

Zanimljivo je  da Obradović za 25 godina novinarske karijere nije od Vranja dobio ne nagradu, već ni najobičnije priznanje.

Pored njega, u Šapcu je u istoj kategoriji nagrađena i Ružica Popović, osnivač i predsednik UO Fondacije „Humano srce Šapca”.

Akademik Dušan Kovačević takođe je dobitnik Aprilske nagrade, osim što će mu biti uručeni ključevi grada, biće mu dodeljeno i zvanje Počasni građanin Šapca.

Komisija za dodelu Aprilske nagrade odluku je donela jednoglasno. Nagrade će biti uručene na Svečanoj akademiji povodom Dana grada Šapca, 22. aprila.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: