Odložen štrajk u Gradskoj upravi

Lokalne vesti - Petak 19.06.2015 - 10:49

Radnici Gradske uprave u Vranju odložili su štrajk, iako odobrenja za povećanje plata iz Ministarstva finansija još uvek nema.

Jankovićeva sa svojim sindikalcima na stepeništu Gradske uuprave Jankovićeva sa svojim sindikalcima na stepeništu Gradske uuprave

Prema rečima predsednice Sindikata zaposlenih u Gradskoj upravi Jelene Janković, sastanak koji je trebao da bude održan sa gradonačelnikom Zoranom Antićem u četvrtak, odložen je za subotu zbog opravdane sprečenosti gradonačelnika da se sastane sa predstavnicima službenika lokalne administracije.

– Okupljanja u petak nije bilo, iako smo ga najavili, jer je gradonačelnik zaista sprečen da razgovara sa nama zbog deobnog bilansa i službenog putovanja.

On nas je zamolio preko načelnice Gradske uprave da sastanak odložimo za subotu, na šta smo pristali.

Šta god i kako god da se desi, mi opet moramo sa njim da razgovaramo i pregovaramo. Nemamo izbora – kaže Jankovićeva.

Ona dodaje da saglasnost iz Ministarstva za povećanje zarada nije stigla i da je ne očekuju skoro.

– Sve je ostalo otvoreno, pa ćemo da vidimo. U svakom slučaju nećemo da odustanemo od svojih zahteva.

Tu govora nema, makar i mi lično išli u ministarstvo. Na kraju krajeva i mi možemo drugačije da razgovaramo i pregovaramo – kaže Jankovićeva.

Podsetimo da radnici Gradske uprave traže, između ostalog, povećanje zarade zaposlenih koje u mnogim slučajevima nisu ni do zakonske minimalne zarade.

Kako kažu sindikalisti, pojedi primaju do 18.000, iako po zakonu moraju da dobiju mesečno najmanje 21.700 dinara.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: