Odobrene pare za SLOBODNU ZONU

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.04.2017 - 13:03

Vranje se nalazi na spisku 40 lokalnih samouprava kojima je Ministarstvo privrede odobrilo sredstva kao podršku u pripremi infrastrukturnih projekata, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Slobodna zona, velika šansa FOTO OK Radio Slobodna zona, velika šansa FOTO OK Radio

Ukupna sredstva koja su opredeljena za ove namene iznose 140 miliona dinara i odnose se na projekte za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, obnavljanje lokacija za proizvodnju, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Sufinansiranje je odobreno za 10 gradova: Pirot, Vranje, Zrenjanin, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Leskovac, Novi Pazar, Užice i Beograd.

Poreg njih, novčanu podršku će dobiti i 30 opština, od kojih je 16 u grupi nerazvijenih.

- U narednom periodu jedinice lokalne samouprave će sprovesti postupak javne nabavke, a na osnovu iznosa utvrđenog ugovorom između jedinice lokalne samouprave i najpovoljnijeg ponuđača, utvrdiće se konačan iznos sufinansiranja od strane Ministarstva u istoj proporciji po kojoj su sredstva dodeljena Odlukom – navodi se u saopštenju.

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković navodi da se ovim realizuje politika koja je zacrtana još letos, da će se za kapitalne investicije i projekte aplicirati kod Vlade i drugih velikih donatora.

- U načelu, od infrastrukturnih projekata, obilaznica kod Slobodne zone nam je prioritet broj jedan, a za druge “sitnije” projekte sredstva ćemo tražiti preko drugih izvora, ali i Vlade i resornih ministarstava – kaže Stanković za OK Radio.

Izgradnja obilaznice kod Slobodne zone u Vranju jedno je od prvih predizbornih obećanja nove gradske vlasti prilikom stupanja na dužnost prošlog leta, što je najavljeno kao uslov za dolazak novih investitora u Vranje.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: