Ofanziva na KOMARCE i KRPELJE: 1,2 miliona za dezinsekciju

Lokalne vesti - Petak 16.06.2017 - 10:57

Zavod „Eko san“ iz Zemuna izvršiće akciju dezinsekcije na teritoriji grada Vranja, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 1,2 miliona dinara bez PDV-a.

Zemunci angažovani na eliminaciji insekata FOTO: Profimedia Zemunci angažovani na eliminaciji insekata FOTO: Profimedia

„Eko san“ je posao dobio u postupku javne nabavke, u kojem je još učestvovao i ZZJZ Vranje.  

Suzbijanje krpelja biće izvršeno u gradskom parku, parku ispod Autobuske stanice, na zelenim površinama u naseljima Ledene stene i Češalj, zatim u parku na kraju ulice Hristijana Karpoša u naselju Odžinka, kao i na svim zelenim javnim površinama ispred stambenih zgrada na teritoriji grada.

Eliminacija larvi komaraca biće izvedena u tokovima Vranjske i Sobinske reke, u širini od 50 metara, u kanalu u naselju Čerenac, u okolini Sobinskog jezera, zatim u okolini Bunuševačkog parka, u toku Južne Morave od Ribinca do uliva Vranjske reke i na Aleksandrovačkom jezeru.

Planirano je i suzbijanje odraslih jedinki komaraca i to u tokovima Vranjske i Sobinske reke, na zelenim površinama u Ćoški i prema Pržaru, okolini Aleksandrovačkog i Sobinskog jezera i toku Južne Morave od Ribinca do uliva Vranjske reke.

Suzbijanje komaraca će se vršiti i na svim zelenim površinama u gradu, uključujući i rečni kanal u Suvom Dolu i sela Zlatokop, Ćukovac i Toplac.

Za stručni nadzor vršenja usluga dezinsekcije imenovan je Boban Antanasijević, rukovodilac Odeljenja za ispekcijske poslove Gradske uprave Vranja.

- Pružalac usluga je u obavezi da izvrši uslugu dezinsekcije prema tehničkoj spicifikaciji.

To znači da je Zavod “Eko san” dužan da obeleži javne i zelene površine i obezbedi vršenje usluge odgovarajućeg kvaliteta, sredstvima i opremom po svim važećim kriterijumima, odnosno standardima i normativima za ovu vrstu usluga
– kaže Antanasijević.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: