OGLEDNO: Radovi završeni, pijaca još na čekanju

Lokalne vesti - Četvrtak 30.06.2016 - 12:37

Izgradnja zelene pijace u naselju Ogledna stanica u Vranju privodi se kraju, ali prodavci će na njoj moći da iznesu svoju robu, tek u najboljem slučaju početkom jeseni.

Budući izgled nove pijace u Oglednoj stanici Budući izgled nove pijace u Oglednoj stanici

Prema rečima Dragana Stojkovića, direktora Direkcije, izgradnja zelene pijace, koja je počela pre dva meseca u finišu izborne kampanje, u završnoj je fazi.

- Izgrađeni su svi objekti koji bi tamo trebalo da postoje. Predstoji asfaltiranje tog prostora i postavljanje ograde.

Sredstva za kompletno finansiranje opremanja pijace u finansijskom planu Direkcije za 2016. godinu nisu planirana, tako da kupovina tezgi mora da bude planirana u nekoj drugoj nabavci.

To će novo rukovodstvo Direkcije morati da uradi
-  kaže Stojković.

On dodaje da od toga zavisi kada će prodavci moći da prodaju svoje proizvode, i da nije realno očekivati da se pijaca stavi u funkciju pre početka jeseni.

Početak izgradnje zelene pijace u Oglednoj stanici obeležila su negodovanja pojedinih meštana, predvođenih stranačkim prvacima SNS-a, koja je tada bila na lokalu u opoziciji, i njihovo protivljenje odabiru lokacije za pijacu.

Stojković smatra da to što su sada mnogi od protivnika izgradnje pijace u vlasti, ne bi trebalo da utiče na njen završetak.

- To su bile neke trzavice u predizbornoj političkoj borbi. Realno je da postoji građevinski objekat, kao i pomoćni objekti, kao i deo za mlečnu pijacu.

Nelogično je da to sad neko uklanja, jer je to prostor koji je u planskim dokumentima grada ucrtan kao pijačan. Ne verujem da će neko ići tako daleko i rušiti pijacu - smatra Stojković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: