Ograđeno ili ne, đubre je ĐUBRE

Lokalne vesti - Petak 20.10.2017 - 13:11

Vranje - Stojadin Mitrović Dika iz Zlatokopa nezadovoljan je potezima lokalne samouprave oko kontejnera koji su mu postavljeni ispred kuće i najavljuje nastavak borbe koju vodi već pet godina.

Pogled na Mitrovićevo dvorište i kuću FOTO: Privatna arhiva Pogled na Mitrovićevo dvorište i kuću FOTO: Privatna arhiva

Tri kontejnera su postavljena na obodu puta ispred Mitrovićeve kuće, tako da vetar konstantno, zajedno sa neprijatnim mirisom, raznosi smeće u njegovo dvorište.

- Već pet godina, jedino što vidim sa mog prozora su ta tri kontejnera sa đubretom, a smrad koji se širi je nesnosan – opisuje on.

Mitrović je prvi među sedamdesetak potpisanih meštana Zlatokopa koji su peticijom tražili rešenje ovog komunalnog problema, ali kaže da odgovora nije bilo.

Nakon prigovora “Komradu” i lokalnoj samoupravi, obratio se zvaničnim putem i Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, koje je zatražilo od gradskih vlasti da razmotre mogućnost izmeštanja kontejnera.

Jovana Antić, načelnica gradskog Odeljenja za urbanizam, imovinsko pravne poslove i komunalno-stambene delatnosti kaže za OK Radio da su kontejneri smešteni u skladu sa urbanističkim uslovima, a po odluci o postavljanju manjih montažnih objekata na teritoriji grada.

- U rešenju o urbanističkim uslovima od decembra 2016. godine, mi smo “Komradu” dali preporuku da se ta tri kontejnera ograde žičanom ogradom.

Kako u toj sredini, zbog nepristupačnosti terena i nemogućnosti za prilaz komunalnog vozila, ne postoje uslovi da se kontejneri izmeste, “Komradu” je naknadno preporučeno da se postojeća ograda bolje obezbedi gušćom mrežom.

Takođe im je preporučeno i da što češće izbacuju smeće i kontejnere po potrebi zamene
– pojašnjava načelnica.

Tu se nadležnosti gradskog Sekreterijata završavaju, ali Stojadin Mitrović nije zadovoljan učinjenim i najavljuje nastavak bitke.

- Ograđeno ili ne, đubre je đubre. Ja nemam priliku da, kao sav normalan svet, prošetam sa unukom oko kuće.

Žaliću se Sektoru za inspekcijski nadzor u Ministarstvu građevina, a ako nema drugog rešenja, spreman sam da pravdu potražim i na sudu
– odlučan je Mitrović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: