OK RADIO i VRANJSKE ne potpisuju ugovor sa Gradom

Lokalne vesti - Četvrtak 03.08.2017 - 16:34

Nedeljnik „Vranjske“ i OK Radio obaveštavaju Gradsku upravu da neće potpisati ugovor o realizaciji medijskih projekata za 2017. godinu, i neće koristiti sredstva koja su im tim konkursu odobrena, navodi se u saopštenju za javnost ova dva medija.

Ilustracija FOTO OK Radio Ilustracija FOTO OK Radio

Povod za saopšetenje je dopis Gradske uprave u kome se traži da u roku od tri dana "Vranjske" i OK Radio dostave revidiran budžet u skladu sa odlukom Konkursne komisije koja je Vranjskim dodelila 150.000, a OK Radiju 200.000 dinara.

Ove dve redakcije su već obavestile javnost da neće prihvatiti sredstva jer je sam konkurs nezakonit, pojedine odluke direktno u suprotnosti sa suštinom projektnog sufinansiranja, a odnos Komisije prema projektima predstavlja klasičan primer favorizovanja medija koji su bliski vladajućim strukturama.

"Vranjske" i OK Radio ističu i da sa novcem odobrenim za projekte kojima su ova dva medija konkurisala apsolutno nemoguće izvesti bilo kakvo ozbiljniju medijsku proizvodnju.

- Svesni smo da će na ovaj način najviše biti oštećeni građani, koji će ostati bez neophodnih, validnih informacija ipak ne možemo pristati na bezakonje i silu kojima su i ovoga puta pribegli lokalni vlastodršci - ističe se u saopštenju "Vranjskih" i OK Radija i dodaje da će ove dve medijske kuće bez obzira na sraman ishod konkursa,  nastaviti da informišu građane juga Srbije pravoremeno, objektivno i profesionalno, baš onako kako su to i do sada činili.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: