OK Radio na Sajmu projekata EU u Nišu

Lokalne vesti - Petak 22.05.2015 - 19:29

U Nišu je u petak održan Sajam projekata koje je na jugu Srbije podržala EU, na kome je OK Radio iz Vranja učestvovao prezentacijom svog projekta „Vladavina prava - da živimo kao sav normalan svet“.

Ambasador Devenport i urednik Vlatković na Sajmu u Nišu FOTO A. Stojković Ambasador Devenport i urednik Vlatković na Sajmu u Nišu FOTO A. Stojković

Štand OK Radija bio je među najposećenijima na Sajmu, a glavni i odgovorni urednik OK Radija Goran Vlatković u kraćem razgovoru upoznao je ambasadora EU u Srbiji Majkla Devenporta sa dostignućima ovog projekta.

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport rekao je na otvaranju Sajma da je Unija u proteklih 13 godina kroz razne projekte donirala Srbiji oko tri milijarde evra.

On je dodao da je predviđeno da do 2020. godine Srbija od Evropske unije dobija godišnje nešto manje od 200 miliona evra.

- Ovaj novac naredne godine biće prvenstveno usmeren ka energetici, infrastrukturi, razvoju malog i srednjeg biznisa i unapređenje rada javne uprave.

Sa Srbijom sada želimo otvaranje pregovora o poglavljima 23 i 24 koja se odnose na vladavinu prava i bezbednost.

Mislim da možemo da očekujemo da ta poglavlja budu otvorena do kraja godine, ali će to zavisiti od tempa pripreme Vlade Srbije za pregovore – rekao je Devenport.

Sajmu u Nišu prisustvovali su i predstavnici Evropske investicione banke, predstavnici lokalnih samouprava, među kojima je bilo i Vranje, predstavnici nevladinog sektora, privrede i medija. U ime grada domaćina govorio je zamenik gradonačelnika Niša Ljubomir Slavković.  

Sajam svih projekata koje je finansirala EU na jugu Srbije održan je pod nazivom „EU i Srbija u akciji“, u organizaciji  Delegacije Evropske unije u Srbiji.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: