Okončan P(h)antom fest

Lokalne vesti - Nedelja 29.06.2014 - 12:10

Pred punom salom Doma Vojske u Vranju u subotu je okončan treći po redu P(h)antomfest, međuunarodni festival pantomime.

p(h)antom fest - oduševljenje u publici p(h)antom fest - oduševljenje u publici

Festival je organizovala Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Vranje.

Tokom dva festivalska dana izvedene su tri predstave pantomime (dve profesionalne predstave i jedna sa gluvim i nagluvim glumcima).

Na P(h)antomfestu, i po prvi put u Srbiji, nastupila je i čuvena američka pantomimičarka Hilari Čeplejn sa predstavom “Život u njenom danu”.

Čeplejnova je nastupala na Brodveju, u Karnegi Holu, Linkoln Centru, a njeno prvo gostovanje u Srbiji omogućila je Ambasada SAD u Beogradu.

Reditelj predstave “Život u njenom danu” je poznati pantomimičar Avner Ajzenberg, čiji se senzacionalni prošlogodišnji nastup na P(h)antomfestu još uvek prepričava.

I ove godine premijerno je izvedena predstava koja je nastala u produkciji P(h)antomfesta, ostvarenje „Igra“, u režiji glumca i profesionalnog pantomimičara iz Skoplja Trajčeta Gjorgieva, u kojem glume članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje.

Publika je imala prilike da vidi i predstvu  „Šta bi bilo kad bi bilo“, one-man-show rumunskog glumca Stefana Ruksande koji koristi pokret, ples, pantomimu i improvizaciju sa publikom kao glavni neverbalni pozorišni jezik.

Od ove godine festival je uveo i program „Pantomima izlazi na ulicu“ u okviru kojeg je makedonski pantomimičar Meto Janakievski na Gradskoj pijaci u Vranju izveo  pantomimičarsku tačku.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: