OMLADINSKI SAVEZ se odriče GRADSKIH PARA

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.10.2017 - 09:43

U otvorenom pismu Gradu i Gradskom veću, Omladinski savez grada Vranja saopštio je da se odriče sume od 120.000 dinara koja im je odobrena na gradskom konkursu iz oblasti društvenog i humanitarnog rada.

Dragan Nisić, predsednik Omladinskog saveza FOTO: D. Ristić/OK Radio Dragan Nisić, predsednik Omladinskog saveza FOTO: D. Ristić/OK Radio

Kako stoji u pismu koji potpisuje predsednik Dragan Nisić, ova organizacija se odriče dodeljenih sredstava u „humanitarne svrhe prema gradu Vranju“.

Omladinski savez smatra da je suma od 120.000 dinara simbolična i da predstavlja unapred isplanirano omalovažavanje ove organizacije.

- Smatramo da dodeljivanje ovog simboličnog iznosa Omladinskom savezu prelazi sve moguće granice licemerstva i da je u pitanju vređanje nečije inteligencije i cinizam.

To dokazuje i činjenica da su sredstva na ovom konkursu dodeljena pojedinim udruženjima koja postoje tek par meseci, godinu ili dve, koja nemaju nikakvog kapaciteta za realizaciju pojedinih aktivnosti.

Neki od njih nisu do sada realizovali projekte iz kulture, dok su neki projekti bez vidljivih rezultata i održivosti, bez jasnog koncepta i cilja
– kažu u Omladinskom savezu.

Oni podsećaju da je Omladinski savez ozbiljna ustanova koja se već 27 godina ozbiljno bavi kulturom za mlade, doprinoseći tako i razvoju grada i šire društvene zajednice.

- Jedino Vi to niste prepoznali i time što ste prekinuli naš rad doprineli ste da u poslednjih godinu dana vlada totalni mrak iz koga se omladina i njihove težnje i interesovanja ne naziru.

Iz svega navedenog proizišla je naša odluka da se Omladinski savez odriče dodeljenih novčanih sredstava i to u humanitarne svrhe prema gradu Vranju.

Nadamo se da ćemo time doprineti bar nekakvom funkcionisanju sistema našeg grada
– zaključuje se u pismu gradskim vlastima.

Omladinski savez grada Vranja nije dobio novčana sredstva na prethodnom konkursu iz oblasti društvenog i humanitarnog rada, zbog, kako je tada obrazloženo, nerealnog budžeta.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: