Omogućen uvid u BIRAČKI SPISAK

Lokalne vesti - Subota 04.03.2017 - 12:54

Gradska uprava u Vranju obavestila je građane Vranja da mogu izvršiti uvid birački spisak za za predstojeće predsedničke izbore, „u cilju provere ličnih podataka upisanih u birački spisak“.

Proverite da li ste na spisku: sa ranijih glasanja FOTO OK Radio Proverite da li ste na spisku: sa ranijih glasanja FOTO OK Radio

Deo biračkog spiska koji se vodi za područje grada Vranja, biće izložen na uvid građanima u zgradi Gradske uprave u Vranju, u ul.Kralja Milana br.1, u prostorijama u prizemlju zgrade (kancelarija br. 3) svakog dana osim nedelje.

- Uvid u deo biračkog spiska ostvaruje se na osnovu zahteva birača i u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti, a vrši se unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana i imena i prezimena, kao i drugih podataka koji omogućavaju automatsku pretragu podataka o biraču u Jedinstvenom biračkom spisku - kažu u Gradskoj upravi.

Uvid u birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, www.mduls.gov.rs i internet stranici Republičke izborne komisije www.rik.parlament.gov.rs, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

- Svaki građanin može tražiti uvid u birački spisak i podneti zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska, ako on ili drugi građanin nije upisan u birački spisak, ili je upisan, a nema biračko pravo, ili nema biračko pravo na području grada u koji je upisan ili ako neki od podataka iz biračkog spiska nije pravilno upisan - piše u saopštenju Gradske uprave.
.
Ova mogućnost otvorena je najkasnije do 11. marta. Odeljenje za opštu upravu donosi rešenje po zahtevu u roku od 24 časa od dana prijema zahteva.


Na ovo rešenje može se podneti žalba nadležnom ministarstvu u roku od 24 časa od dana prijema rešenja, a ministarstvo je u obavezi da u roku od 48 časova donese rešenje po žalbi.

Protiv rešenja koje donese nadležno ministarstvo može se podneti tužba Upravnom sudu u Beogradu u roku od 24 časa od dana prijema rešenja, a ovaj sud je u obavezi da u roku od 48 časova odluči po tužbi.

Po zaključenju biračkog spiska, građani, mogu zahtevati od nadležnog ministarstva donošenje odluke o izmenama u biračkom spisku sve  do  72 časa pre dana izbora.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: