Onesvešćivanje zbog vrućina

Lokalne vesti - Sreda 11.06.2014 - 11:06

Zbog naglih vrućina i visokih temperatura službe Hitne pomoći i Kućne nege Zdravstvenog centra u Vranju u utorak su imale preko 100 intervencija.

ilustracija ilustracija

Lekari napominju da su pomoć zatražili uglavnom srčani bolesnici sa povišenim krvnim pritiskom, ali je bilo i kolapsa na otvorenom.

Slađan Stanisavljević, načelnik Hitne pomoći Doma zdravlja u Vranju kaže da je do pogoršanja zdravstvenog stanja došlo kod hroničnih bolesnika zbog naglih vremenskih promena.

- Radi se uglavnom o starijim ljudima koji se ne pridržavaju terapije.

Neredovno uzimanje lekova kod naglih vremenskih promena može izazvati pogoršanje zdravstvenog stanja kod takvih pacijenata. Među onima koji su kolabirali na ulici su penzioneri.

Jednom čoveku je pozlilo u pošti dok je čekao da mu bude isplaćena penzija – priča Stanisavljević.

On savetuje da hronični pacijenti kao i stariji ljudi maksimalno moraju izbegavati izlaske na sunce, ali i da se strogo moraju pridržavati terapije.
 

Tatjana Stamenković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: