Onkološki KONZILIJUM ipak ostaje u Vranju

Lokalne vesti - Petak 08.07.2016 - 13:23

Direktor ZC u Vranju dr Vladimir Stamenković postigao je dogovor sa menadžmentom Kliničkog centra u Nišu da lekarski konzilijum ove ustanove nastavi preglede onkoloških pacijenata u Vranju, potvrdio je OK Radiju dr Zvonimir Đorđević, upravnik Opšte bolnice.

Bolnica u Vranju rešila deo problema FOTO D. Dimić/OK Radio Bolnica u Vranju rešila deo problema FOTO D. Dimić/OK Radio

OK Radio je već pisao da su od početka sedmice pacijenti sa najtežim oboljenjima bili prinuđeni da na lekarske preglede odlaze u Niš, jer vranjski ZC nije bio u stanju da plaća dolazak lekara specijalista.

Suma od oko 175.000 dinara mesečno bila je preveliki teret za ZC, koji je do prošle nedelje uspevao da podmiri račune.


U međuvremenu su nastavljeni kontakti sa Republičkim fondom zdravstvenog osiguranja (RFZO) i Ministarstvom zdravlja, koji su doveli do pozitivnih rezultata.

Dr Zvonimir Đorđević kaže da ugovor o saradnji još uvek nije potpisan, ali su stvari načelno dogovorene.

- Direktor ZC je u četvrtak postigao dogovor sa menadžmentom Kliničkog centra u Nišu i predstavnicima RFZO o nastavku saradnje.

To znači da bi ubuduće troškove dolazaka lekarskog konzilijuma iz Niša trebalo da finasira RFZO, a o načinima plaćanja bi vrlo skoro trebalo da se dogovore detalji i potpiše ugovor
– otkriva za OK Radio dr Đorđević.

Prema podacima iz Dnevne onkološke bolnice u Vranju na mesečnom nivou u proseku oko 250 pacijenjata mora da prođe konzilijum.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: