OPASAN POROĐAJ: Majka i beba JEDVA SE SPASILE

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.08.2017 - 08:37

Porođaj Marine Milosavljević (24) u porodilištu Vranju izazvao je veliko interesovanje građana, pre svega zbog navodne greške lekara i komplikacija do kojih je došlo posle porođaja, i zbog kojih je ova žena završila u Kliničkom centru u Nišu.

Porodilište u Vranju FOTO OK Radio Porodilište u Vranju FOTO OK Radio

Milosavljevićeva se porodila 31. jula, carskim rezom, a prema priči njenog oca Zorana nakon porođaja se žalila na  bolove u  stomaku a imala je i povišenu temperaturu.

- Zahvaljujući lekarima u Nišu, moja ćerka je sada dobro, jer su lekari u KC Niš uspeli da saniraju grešku lekara u Vranju.

Tokom operacije u Nišu mojoj ćerki je skinut deo materice, a ustanovljeno je da je povišena temperatura koju je dobila četvrtog dana nakon porađaja, upravo zbog infekcije, uz sumnju da ona potiče od nesterilisanih  instrumenta
- navodi Zoran Milosavljević.

Njegova ćerka je trenutno dobro i oporavlja se, dok je dečak kojeg je rodila još uvek na neonatologiji porodilišta u Vranju.

- Moja ćerka je doživela pravi stres, jer je čula komentare medicinskih sestara i lekara da je u stvarno lošem zdravstvenom stanju.

Uplašena  i van sebe od straha pozvala me je i nedelju dana nakon porođaja, ona je prebačena u Klinički centar u Nišu.

Odmah su je poslali u operacionu salu, a kada su otvorili stomak, lekari su ostali šokirani.

Deo materice joj je bio zašiven i praktično je bila na korak od sepse, jer se oko rane uhvatio gn
oj - kaže Milosavljević.

Porođaj je prema njegovoj priči radila doktorka Ilonka Čanadi Đelić.

Direktor ZC Vranje Dragan Veličković, inače i sam specijalista ginekologije i akušerstva, potvrdio je da je pacijentkinja Marina Milosavljević nakon lečenja u Vranju prebačena za Niš.

- Vrlo je nezahvalno davati bilo kakav komentar, oporavak pacijentkinje teče dobro, ona se dobro oseća, nije joj odstranjena materica, njena beba je kod nas na neonatologiji i u dobrom je stanju.

Dobar deo onoga što je iznešeno na društvenim mrežama o zdravstvenom stanju pacijentkinje nakon porođaja je neistina, jer je ona u fazi oporavaka nakon porođaja dobila upalu pluća.

U Nišu je podvrgnuta dodatnim analizama, nakon čega je i operisana
- kaže Veličković.

Zoran Milosavljević naglašava da je njemu i porodici trenutno najbitnije da se njegova ćerka oporavi i ozdravi, ali dodaje i da je slučaj prijavio Ministarstvu zdravlja.

Uz to on je i celokupnu dokumentaciju predao advokatu, te će zatražiti stručne nalaze ko je napravio grešku na porođaju njegove ćerke.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: