OPASNOST: Crep pada, upozorenja nema!

Lokalne vesti - Sreda 07.10.2015 - 09:50

Sa prolaza pored jedne od zgrada „Braća Bajić“ u Vranju uklonjene su trake koje su upozoravale na opasnost, iako se krov ovog solitera urušava i predstavlja opasnost za prolaznike.

Opasan prolaz kod Opasan prolaz kod

Crep bukvalno visi i svakog trenutka zbog vetra ili kiše može da padne na prolaznike.

Po rečima Zorana Mihajlovića, načelnika Sekretarijata za inspekcijske poslove, trake su uklonili nesavesni stanari.

- Pitanje uklananja traka nije pitanje za inspekciju, već zalazi u domen naše kulture. Građevinska inspekcija je u više navrata ograđivala taj prostor i postavljala trake.

To što stanari uklanjaju trake je njihova nesavesnost. Građevinska inspekcija je vodila upravni postupak, i sprovela ga do kraja.

Dat je nalog stanarima zgrade da saniraju sami krov. Tu se javio novi problem, jer je krov na velikoj visini.

U gradu ne postoji firma koja može da odradi sanaciju krova u takvim uslovima.

Ne  postoji firma koja poseduje odgovarajuću mehanizaciju ni obučeno ljudstvo za rad u takvim uslovima. Našli smo se u ćorskokaku, gde se ne vidi rešenje ovog problema u skorije vreme - kaže Mihajlović.

On podseća da je Grad Vranje raspisao tender za neka druga rušenja i intervencije, pa se ni jedna firma nije javila na tender, a po zakonu ni jedna javna nabavka ne može da se sprovede bez tendera.

Mihajlović kaže  da su stanari zgrade pokušali da angažuju privatna lica da saniraju krov, ali to nije realizovano.
 
Za popravku krovne konstrukcije potrebno im je nekoliko hiljada evra, u zavisnosti od materijala koji se bude koristio za rekonstrukciju, procenjeno jod strane stručnjaka, i to prilikom letošnjeg urušavanja krova ove zgrade, kada srećom niko nije povređen.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: