OPOZICIJA: Posle svega, OČEKIVANO

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.04.2017 - 12:06

Predstavnici kandidata za predsednika Srbije koji su loše prošli na nedeljnim izborima, posle svega, ocenjuju da se i u Vranju, u praksi, desilo sve što se moralo dogoditi.

Stamenković, Andonov i Pejić: Čeka se nova prilika FOTO OK Radio Stamenković, Andonov i Pejić: Čeka se nova prilika FOTO OK Radio

Slobodan Stamenković, predsednik GrO DS - a u Vranju kaže da je očekivao da će kandidat SNS - a i njenih koalicionih partnera osvojiti najveći broj glasova, ali ne u ovom procentu.

- Ovi rezultati u Vranju nisu mi baš najjasniji, i oni pokazuju samo jedno, a to je da je u Vranju verovatno sve OK i u redu, i da narod želi da nastavi takvu politiku i dalje -  zaključuje Stamenković.

Igor Andonov, lider ovdašnjeg SDS - a, navodi da je Vučićeva pobeda očekivana, ali je ipak zatečen ovako ubedljivim rezultatom.

- Čestitam SNS na pobedi Aleksandra Vučića i smatram da je najveće razočarenje ovih izbora Vuk Jeremić.

Mislim da je njegov loš rezultat doprineo Vučićevoj pobedi u prvom krugu, jer se od Jeremića očekivalo da pridobije glasove socijalista i nekih naprednjaka
- ocenjuje Andonov.

Slobodan Pejić, koordinator izbornog štaba Vuka Jeremića za Pčinjski okrug ocenjuje da izbori nisu bili fer i korektni, jer su na mnogim biračkim mestima u okrugu primećeni funkcioneri SNS - a koji su vršili pritisak na birače.

- Naša kontrolorka je izbačena sa biračkog mesta u Davidovcu, pa je, nakon našeg prigovora RIK-u i policiji, naknadno vraćena, ali takve stvari su moguće u Srbiji, koja nije demokratska zemlja - kaže Pejić, ističući dobar rezultat Vuka Jeremića u Vranjskoj Banji, gde je ostvario drugo mesto po broju glasova.

Koordinator pokreta „Dosta je bilo“ za Pčinjski okrug Miroslav Mladenović, sam izborni proces ocenjuje uglavnom regularnim, ali ne i predizbornu kampanju.

- Ima indicija da je ponovo bilo pojave „bugarskog voza“ u Dositejevoj školi, ali nema i dokaza za to.

Generalno, ovakav ishod izbora je rezultat slabe izlaznosti i apatije biračkog tela, ali i atmosfere pred izbore i neravnopravna medijska zastupljenost predsedničkih kandidata
- kaže Mladenović.

Dragoljub Veličković, potpredsednik GrO SRS - a, navodi da su radikali očekivali da njihov kandidat Vojislav Šešelj uđe u drugi krug.

- Rezultati su skroz neočekivani, na mnogim mestima smo bili drugi, ali to je bilo nedovoljno.

Ulazak u drugi krug bila je nada svih organa stranke, i mislim da niko nije očekivao ovoliki pad u osvojenim glasovima našeg kandidata.

Ispostavilo se da je Ljubiša Preletačević Beli na mnogim mestima drugi ili treći, što je iznenađenje
- smatra Veličković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: