OPOZICIJA: SNS traži da se GLASA JAVNO!

Lokalne vesti - Sreda 29.03.2017 - 09:55

Vranje - Više opozicionih partija u Surdulici u sredu je izrazilo sumnju u regularnost održavanja predstojećih predsedničkih izbora u tom mestu.

Pazite kad glasate FOTO OK Radio Pazite kad glasate FOTO OK Radio

Reč je o odborima Pokreta Dveri, SRS-a, DS-a i Pokreta Dosta je bilo, koji su izrazili sumnju da je simpatizerima i članovima SNS-a naloženo da javno glasaju za Aleksandra Vučića, kako bi zainteresovani svakako bili sigurni u njihov glas.
 
- Čelnici OO SNS-a u Surdulici su u strahu da neće uspeti da ispune traženu kvotu od 11.000 glasova za Aleksandra Vučića, i iz tog razloga su naložili svojim članovima i svima na čiji siguran glas računaju, da na predsedničkim izborima svoj glas daju javno, pred celom komisijom.

Na taj način žele da se osiguraju da se očigledno nezadovoljstvo glasača SNS-a i SPS-a, celokupnom političkom situacijom, neće negativno odraziti na rezultat Aleksandra Vučića u Surdulici - kaže se u saopštenju ovih odbora.

U ovom dokumentu se naglašava da i „pored razumevanja straha čelnika OO SNS-a od besa diktatora kojeg se plaše koliko ga i obožavaju“, ove strane smatraju da su dužne da javnost obaveste o tome da ovakav pritisak na glasače predstavlja najgrublji vid kršenja ljudskih i građanskih prava, zagarantovnih Ustavom i zakonima Republike Srbije.

- Naši kontrolori na izbornim mestima, koji će ovoga puta raditi koordinisano, dobili su uputstva, da ukoliko primete ovakve pritiske i manipulacije, istog trenutka ulože prigovor i traže zatvaranje biračkog mesta.  

Upozoravamo sve aktere predsedničkih izbora, da se 2. aprila pridržavaju zakona i da će biti odgovorni za sve što se tog dana bude dešavalo kao posledica njihove namere da po bilo koju cenu ostvare rezultat koji od njih očekuje Aleksandar Vučić - kaže se na kraju saopštenja četiri surduličke opozicione stranke.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: