OPREZ: Maskirana banda hara vranjskim selima!

Lokalne vesti - Petak 28.11.2014 - 09:38

Meštani sela Donji Vrtogoš u okolini Vranja godinama unazad spavaju sa strahom, plašeći se da im u dvorište ne upadnu članovi, kako kažu, organizovane bande, koja pljačka tamošnja domaćinstva.

Seljaci noću čuvaju straže - ilustracija foto Kurir Seljaci noću čuvaju straže - ilustracija foto Kurir

Poslednja krađa u nizu desila se u oči Svetog Ranđela, kada su lopovi iz domaćinstva Dragorada. S. (65) ukrali motokultivator marke IMT 506.  

Meštatnin Jovan. D. (75) je i sam imao bliski susret sa lopovima.  Kaže da su krađe u njihovom selu toliko učestale, da ne mogu mirno da žive.

- Mene su dva puta napadali, ali nisu uspeli da me pokradu. Upali su u dvorište. Otvorili su kapiju, ja sam već bio izašao iz kuće.

Bilo je četvorica njih maskiranih, imali su crne kape na glavi i preko lica. Mnogima su pokradeni kazani, cevi i ostalo. Policija dođe, napravi zapisnik i nema ništa od toga - kaže ovaj stanovnik Vrtogoša.

Od dodaje da mu izuzetno teško pada što supruga i on sa svojih 75 godina moraju u tim godinama da dežuraju tokom noći, strepeći da li će im neko upasti u dvorište.  

- I dan danas spavam sa strahom. Nemam više 20 godina da to izdržim.

Čim kučiki zalaju, ja skačem i gledam da li idu lopovi. Svi mnogo strahujemo od toga ko je sledeći – priča J. D.

Jedana od meštanki Donjeg Vrtogoša  Milanče.N.(50) kaže kako pre dve nedelje, tokom nekoliko noći, u selu kao da nije bilo psa koji nije bio uznemiren i koji nije lajao.

-  To je za meštane znak da je banda krenula. Pretpostavljamo da su lopovi iz sela. Da ih ima oko desetak i da nemaju više od 30 godina.

Kradu sejalice, drljače, plugove, kazane...Spavamo naizmenično svake noći. Svi strahujemo, ali najviše su na meti staračka domaćinstva.

Zaključavamo kapiju. Svake noći moramo da obezbedimo domaćinstvo – kaže ova žena.

U Policijskoj upravi u Vranju su potvrdili da se u sredu 19. novembra  desila krađa motokultivatora u selu Donji Vrtogoš.

Oni su saopštili još i to da se radi na tom slučaju, odnosno pronalaženju izvršioca i pronalaženju klultivatora, kao i preduzimanju zakonskih mera protiv počinioca krađe.

Donji Vrtogoš je od Vranja udaljen oko 15 kilometara, i ima oko 300 domaćinstava.

Slađana Tasić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: