OPROŠTAJNO PRED NOVI POČETAK: Cardinali zaprašili pred USKRS

Lokalne vesti - Nedelja 16.04.2017 - 09:41

Bend „Cardinal Point“ održao je u subotu u klubu OKCE u Vranju oproštajni koncert u postojećem sastavu, pred pripremu za novi, drugi po redu studijski album.

Cardinali podigli publiku na noge FOTO D. Ristić/OK Radio Cardinali podigli publiku na noge FOTO D. Ristić/OK Radio

Na sreću njihovih, ne malobrojnih fanova, „Kardinali“ ne prestaju sa radom, već njihove redove napušta samo gitarista Buca, koji želi da se posveti radu sa bendom „Mud Factory“.

Izvanredno uvežbani i uigrani, „Cardinal Point“ su nastupili na domaćem terenu posle tačno dve godine.

U međuvremenu, bend je objavio debi album „Spit On Trust and Reliance“ koji je izazvao dosta pažnje i pozitivne komentare u rok krugovima u zemlji i okruženju.

Usledile su brojne svirke, njih četrdesetak, na kojima su Vranjanci širili misiju promocije svoje varijante južnjačkog hevi rok zvuka po Srbiji i okruženju, čija je kruna bil nastup na novosadskom „Exit-u“ 2016. godine.

Ovim nastupom „Cardinal Point“ su zaokružili koncertnu promociju albuma i video singla „Mesmerized“, nakon čega sledi rad na novim pesmama.

- U planu nam je boravak u podrumu, sviramo i stvaramo novu muziku.

Malo ćemo olabaviti sa koncertima, eventualno ćemo svirati na nekom od letnjih festivala, tokom jeseni još malo svirki po klubovima, a onda – novi materijal.

Imamo već dve – tri stvari, ali nikud ne žurimo, jer želimo da konačan proizvod bude na zavidnom nivou
– kaže Šima, frontmen „Kardinala“.

Na koncertu u Vranju, videlo se i čulo da Vranjanci protekle dve godine nisu protraćili i da se to koncertno iskustvo oseća u sviračkoj i zvučnoj uigranosti.

Da ne žele ništa da prepuste slučaju, „Kardinali“ su dokazali i time što su za kontrolu zvuka na vranjskom koncertu angažovali starog prijatelja, ton majstora i producenta iz Pančeva, Stefana Gaćešu.

Nakon što su se u sat vremena odsvirali materijal sa debi albuma, „Kardinalima“ se pred kraj svirke na bini pridružio Stefan, frontmen „Mud Factoryja“, koji je ionako zagrejanu atmosferu podigao za još koji stepen.

Za kraj, „Rise Above All“, pesma kojom su „Cardinal Point“ i skrenuli pažnju ljubitelja roka na sebe.

Koncert u Vranju su otvorili mladi i perspektivni momci iz sastava „Southern District“, koji svakim koncertom stiču neophodno iskustvo i zvuče sve bolje.

Nakon njih, na bini kluba OKCE nastupili su i gosti iz niškog benda „Northern Revival“.
 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: