Opšte razumevanje u Predškolskoj

Lokalne vesti - Petak 27.02.2015 - 07:37

Pojedinačni kolektivni ugovor u četvrtak su u Predškolskoj ustanovi “Naše dete” u Vranju potpisali gradonačelnik Zoran Antić, direktorka Jagoda Đorđević i predstavnice Samostalnog i sindikata Nezavisnost u toj ustanovi.

Antić tvrdi da su vranjski vrtići najbolji u Srbiji Antić tvrdi da su vranjski vrtići najbolji u Srbiji

- Važnost svih kolektivnih ugovora prestala  je 29. januara i iz tih razloga smo morali da sačinimo novi i da ga osnivač, sindikati i direktorka potpišu – kaže sekretar ustanove Snežana Stanković.

Potpisivanjem novog pojedinačnog kolektivnog ugovora imamo više nego što zakon minimalno predviđa, po pitanju bolovanja i otpremnina  - objašnjava ona.

Sonja Belić, predsednica sindikata Nezavisnost u Predškolskoj, kaže da se ništa u suštini nije promenilo što se tiče prava radnika, koja ostaju ista.

Đurđa Ristić iz Samostalnog sindikata kaže da su zaposleni u vrtićima pojedinačnim kolektivnim ugovorom dobijaju pravnu sigurnost, a zarade pored smanjenja od 10 odsto uredbom Vlade dodatno nisu smanjivane.

Gradonačelnik Zoran Antić je kazao da kada sindikati izađu sa racionalnim stavom  u odnosu na stanje u kome se nalazi naše društvo  ne ostaje ništa drugo osnivaču i poslodavcu  da tu ruku podrže i još više pomognu koliko je to moguće.

- Opšta politika grada je da u ovoj našoj bedi i sirotinji koju imamo  nema otpuštanje ljudi, da zarade budu redovne u mesecu za mesec - kazao je Antić.  

Predškolska ustanova “Naše dete” ima osam vrtića i 350 zaposlenih, a gradonačelnik je ocenio da je ona najbolja u Srbiji.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: