Optuženi piroman ipak na slobodi

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.03.2015 - 10:05

Predrag Dimitrijević Dunja (36) iz Vranja optužen za više paljevina u gradu, pušten je na slobodu do završetka sudskog procesa.

Dimitrijeviću se na teret stavlja pet krivičnih dela izazivanja opšte opasnosti po članu 278 Krivičnog zakonika.

Kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, novo suđenje zakazano je za utorak, 31. mart.

– Okrivljeni Predrag Dimitrijević pušten je iz pritvora još 26. septembra prošle godine, rešenjem Krivičnog veća Osnovnog suda u Vranju.

Naime, radi se o obaveznoj odbrani, koja tada više nije mogla da se obezbedi zbog štrajka advokata.

Protiv Dimitrijevića Osnovnom tužilaštvu podnet je optužni predlog zbog pet krivičnih dela izazivanja opšte opasnosti 4. avgusta prošle godine.

Postupak je u toku, a novo suđenje zakazano je za utorak 31. mart – kaže zamenik javnog tužioca u Vranju Zare Dinić.

Predrag Dimitrijević Dunja u pritvoru je bio od 9. juna 2014. godine koji mu je odredio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju.

Sumnja se da je podmetnuo nekoliko požara u gradu, od kojih su požar u salonu nameštaja „Forma ideale“ kod Autobuske stanice, zatim salon nameštaja „Dodić“ u Gornjoj čaršiji i letnjikovac ispred stambenog bloka kod donje kasarne u Vranju.

Inače, ko požarom izazove opasnost za život ljudi ili imovinu većeg obima, članom 278, stavom 3, Krivičnog zakonika, zaprećena je kazna zatvora do šest godina, ne računajući  broj učinjenih krivičnih dela.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: