OSA: 13 KRIVIČNIH PRIJAVA protiv direktorke APOTEKE!

Lokalne vesti - Utorak 25.10.2016 - 23:21

U nastavku prepiske sindikata OSA i Apoteke Vranje sindikalisti su obelodanili i podatak da je protiv još uvek aktuelne direktorke vranjske farmacije Olivere Tomić od 2015.godine do danas podneto trinaest krivičnih prijava, prema podacima Osnovnog javnog tužilaštva.

Apoteka, mesto stalnih sukoba FOTO OK Radio Apoteka, mesto stalnih sukoba FOTO OK Radio

Između ostalog, tu su četiri prijave za zloupotrebu službenog položaja, jedna za nenamensko korišćenje budžetskih sredstava, jedna za falsifikovanje službene isprave i jednu  koju je podnela inspekcija rada, kaže se u saopštenju sindikata OSA (“Organizacija sindikalne akcije - ZU Apoteka Vranje“).

U nastavku saopštenja sindikat se sa direktorkom obračunava tačku po tačku, o svim pitanjima u kojima su dve strane u sukobu evo već oko dve godine, od otpuštanja radnika do robnih i novčanih manjkova.

Na početku, sindikat demantuje direktorku Tomić koja tvrdi da nije bilo nezakonitih otpuštanja.

- Nezakonitosti pri otpuštanju je bilo, zbog toga nas je inspekcija rada vratila svojim rešenjem  na posao.
 
Nelogična je izjava direktorke da je sve bilo po zakonu, a inspekcija rada nas vraća na posao rešenjem, a zatim je isto potvrđeno drugostepenim rešenjem iz Ministarstva za rad
- kaže se u saopštenju OSA-e i za svoje tvrdnje prilaže dokaze, koje možete pogledati ispod ovog teksta (prilog 1).

OSA tvrdi i da nije tačna direktorkina tvrdnja da ne postoji falsifikovana dokumentacija, jer su dokumenta o kojima je reč poslata i Ministarstvu  zdravlja i RFZO-u.

U tom smislu sindikalisti su priložili i dva dokumenta, iz kojih se vidi da su nastala istog dana, pod istim zavodnim brojem a da im je sadržina potpuno suprotna (prilog 2).

- Prvo dokument odobrilo je Gradsko veće, ali je pred ministra otišao ovaj drugi, prepravljeni i neodobreni dokument - tvrde u OSA.

Sindikalisti se osvrću i na nenamensko trošenje budžetskih sredstava, za koje direktorka Tomić tvrdi da ga nije bilo.

OSA se poziva na isplatu otpremnina nezakonito otpuštenim radnicima, tvrdeći da je te pare trebao da obezbedi RFZO, a ne sama Apoteka.

- Direktorka Tomić se u rešenjima za otkaz koja je uručila otpuštenim radnicima poziva na instrukcije Ministarstva zdravlja, a isto to Ministarstvo joj ne odobrava sredstva za te namene.

Jasno je da je pravni tim Ministarstva utvrdio nezakonitosti i nije odobrio isplatu sredstava, odnosno nije dao nalog RFZO-u
- kaže se u saopštenju i za prilažu dokazi koji se mogu videti ispod ovog teksta (prilog 3).  

Iz bankovnog izvoda jasno se vidi da je Tomićeva dala nalog da se sa glavnog računa sredstva prebace na namenski, i time naložila da se otpremnnine isplate parama Apoteke, za šta sindikalci tvrde da je nenamensko trošenje.

Na kraju saopštenja, sindikat OSA prilaže i dokaze da postoje robni manjkovi u Apoteci (prilog 4), što je bio jedan od kamena spoticanja u odnosima direktorke i sindikata u prethodnom periodu.
 

Ovaj tekst prizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja u okviru projekta "Stop kriminalu, stop korupciji". Stavovi izneti u njemu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

  • Prilog 1.pdf
  • Prilog 2.pdf
  • Prilog 3.pdf
  • Prilog 4.pdf
  • OK RADIO

    Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

    Komentari

    Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

    Ostavite komentar:

    Ime:
    Email:
    Komentar: